Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот svetlozara » 04 Авг 2016, 16:16

Rali_hr написа:Никога няма да забравя, като отидох на лекар още преди стоо години. :) Лекарят беше мъж отвратителен. Не ми беше първи преглед, но ме втрещи и сега избягвам мъже гинеколози! С влизането се държеше с мене, сякаш сме първи приятели,но от онея фриволни държания, сещате се. Накрая ме пита сто пъти мензиса ми не знам си какво. А как я ненавиждам тая дума и всички хора, които я употребяват за мен не са достойни и за здрасти от моя страна. :lol: :lol: :lol: Накрая ме изпрати с думите "ай ела след 1 седмица напомпана с вода да те видим на ехографа". Познайте дали отидох след седмица.

Еее, това наистина е много гадно държание! не знам как има жени, които биха били доволни от такъв лекар, или прагът на търпимостта им е много висок може би! :shock:
svetlozara

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот lini_leni » 08 Авг 2016, 14:24

Сега който е по-съвестен, ходи да си прави профилактичните прегледи, т.е разчита се на съзнанието и културата на хората. Но колко са тези хора? Значи трябва да тръгнем от образоването и информираността на гражданите по отношение на здравето. Но за 27 години, май толкова станаха, не успяхме да го направим. Кой знае колко още години ще ни трябват.
lini_leni

Мнениеот Tinki » 08 Авг 2016, 16:15

Аз предпочитам при лекар жена за всякакви "интимни проблеми". Не че не може да има и мъже професионалисти, които няма да гледат на теб с "по-така" око или пък осъдително ,че си жена, а с "такъв тип проблем". Но все пак, някак повече влиза в положение за моментите, в които се чувстваш неудобно.
Tinki

Мнениеот Lisandra » 08 Авг 2016, 17:09

pravilno написа:Срам, не срам, притеснение, не притеснение отиваш и си казваш какво те мъчи, защото проблемът трябва да се реши и като не казваш или не взимаш мерки, става още по-зле. Дори и да не попаднеш на деликатен лекар, което е по-вероятно за съжаление, преглъщаш и правиш каквото ти каже, за да излезеш от ситуацията.

Принципно си права, но поведението на лекаря към пациента е част от неговия професионализъм. Разбирам, че и те са хора и трябва да запазят дистанция, но добрите знаят как да те предразположат, а не допълнително да те стресират.
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lisandra » 08 Авг 2016, 17:20

За съжаление е така, а не може да се разчита само на хората. Съседка ми разказа, как си е отишъл племенникът ѝ защото не обърнал внимание на възпалена бенка. Като отишъл на лекар вече било късно...
Lisandra

Мнениеот niya_mazova » 09 Авг 2016, 09:22

Мислим си някои неща за много безобидни и че са без значение, но не винаги е така. Повече внимание май трябва да обръщаме на тялото си и на това как се чувстваме. Признавам си, че и аз не го правя винаги. Видя някое петънце или новопоявило се нещо, огледам го, почудя се и дотам. Да, изчезва после и няма последствия, но защо се е появило, дали наистина няма последствия? Не казвам, че човек трябва да е параноичен и да стане хипохондрик, но повече внимание не е излишно.
niya_mazova

Мнениеот niya_mazova » 09 Авг 2016, 09:36

За щастие не съм попадала на лекари, които да имат неприлично или цинично поведение към мен, което много ме радва. И при мъже съм ходила, и при жени и отношението им е било строго професионално. Аз като съм доволна от някой лекар, все при него си ходя. При предпоследния над 8-9 години бях при него, но започна да ми се появява едно съвсем леко кървене когато си поиска, ходих при него един-два пъти, обяснявам, но той казва, че не вижда причина. Реших аз да потърся второ мнение и отидох при жена и тя откри едно малко полипче. Оправиха се нещата, но оттогава не съм ходила при другия гинеколог и сега си ходя при жената. Пациентът решава от чии услуги да се възползва и той определя на кой лекар да се довери.
niya_mazova

Мнениеот Lisandra » 10 Авг 2016, 14:25

Е разбира се, на лекар отиваш за да те излекува, не на сладки приказки, ама е много важно да те предразположи, да си кажеш всичко защото това може да помогне за диагнозата.
Lisandra

Мнениеот Lisandra » 10 Авг 2016, 14:32

niya_mazova написа:Мислим си някои неща за много безобидни и че са без значение, но не винаги е така. Повече внимание май трябва да обръщаме на тялото си и на това как се чувстваме. Признавам си, че и аз не го правя винаги. Видя някое петънце или новопоявило се нещо, огледам го, почудя се и дотам. Да, изчезва после и няма последствия, но защо се е появило, дали наистина няма последствия? Не казвам, че човек трябва да е параноичен и да стане хипохондрик, но повече внимание не е излишно.

Да ходиш профилактично на прегледи е проява на здрав разум, по-добре да съм жива параноична хипохондричка, отколкото болна или недай си боже...
Lisandra

Мнениеот Kaya » 10 Авг 2016, 14:35

Lisandra написа:За съжаление е така, а не може да се разчита само на хората. Съседка ми разказа, как си е отишъл племенникът ѝ защото не обърнал внимание на възпалена бенка. Като отишъл на лекар вече било късно...

Но пък и от друга страна и параноята не е добро нещо, трябва да се проверява всяко съмнение и да се мисли какво ли значи възпалена бенка. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология