Гъбички - популярни въпроси и отговори от читателите на форума

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Luchezar » 03 Май 2016, 14:19

Здравейте,
искам да попитам относно едно странно възпаление на кожичката на пениса покриваща главичката.
По време на секс ми се къса юздичката и прокървява
но не го отбелязвам веднага а чак на др. ден вследствие на подуване на въпросната кожичка, която изглежда като пръстен около члена отдръпната от главичката назад.
Въпроса ми е как да процедирам
оказва се, че мацката е имала някакво течение
това свързано ли е с гъбична инфекция ?
При консултация с лекар по телефона (човека не е тук заради празниците)
предложи да си взема Микомакс таблетки за вътрешно приложение и
Клотримазол за мазане.
Някакви предложения ?
Благодаря и хубав ден!
Luchezar

Мнениеот Покахонтас » 20 Май 2016, 09:45

Здравейте,
имам диагностицирана онихомикоза, лечение- всяка седмица в един ден два пъти по 100 мг Фунголон.Веднага започна подобряване, но след 3 месеца, без да съм изчистила проблема, поради прием на други лекарства, свързани с друго заболяваме, ми се наложи да спра лечението и проблемите отново се задълбочиха.Всички нокти на краката са ми обхванати, постоянно от 30 години, след лекарски предписания се мажа с какво ли не, стигнах и до вътрешен прием, сега наново и вече 6 месеца пия същото лекарство и по същата схема, но подобрението вече не е толкова скоростно.Питането ми е дали да продължа все пак с него или да го заменя с друго?Правя си редовно изследвания на кръвта и засега отклонения няма.Поне вече най-проблемният нокът не е черен и не ме боли, но ако спра лечението, се връщам назад с положението.Половината са удебелени и ги пиля отгоре.Имах и на кожата гъбички, с това се започна всъщност.
Покахонтас

Мнениеот Dr Violina Todeva » 30 Май 2016, 11:01

Luchezar написа:Здравейте,
искам да попитам относно едно странно възпаление на кожичката на пениса покриваща главичката.
По време на секс ми се къса юздичката и прокървява
но не го отбелязвам веднага а чак на др. ден вследствие на подуване на въпросната кожичка, която изглежда като пръстен около члена отдръпната от главичката назад.
Въпроса ми е как да процедирам
оказва се, че мацката е имала някакво течение
това свързано ли е с гъбична инфекция ?
При консултация с лекар по телефона (човека не е тук заради празниците)
предложи да си взема Микомакс таблетки за вътрешно приложение и
Клотримазол за мазане.
Някакви предложения ?
Благодаря и хубав ден!

Здравейте!

Съветвам Ви лично да посетите уролог или кожен лекар! За съжаление не мога да кажа какъв е проблема без преглед!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 30 Май 2016, 11:16

Покахонтас написа:Здравейте,
имам диагностицирана онихомикоза, лечение- всяка седмица в един ден два пъти по 100 мг Фунголон.Веднага започна подобряване, но след 3 месеца, без да съм изчистила проблема, поради прием на други лекарства, свързани с друго заболяваме, ми се наложи да спра лечението и проблемите отново се задълбочиха.Всички нокти на краката са ми обхванати, постоянно от 30 години, след лекарски предписания се мажа с какво ли не, стигнах и до вътрешен прием, сега наново и вече 6 месеца пия същото лекарство и по същата схема, но подобрението вече не е толкова скоростно.Питането ми е дали да продължа все пак с него или да го заменя с друго?Правя си редовно изследвания на кръвта и засега отклонения няма.Поне вече най-проблемният нокът не е черен и не ме боли, но ако спра лечението, се връщам назад с положението.Половината са удебелени и ги пиля отгоре.Имах и на кожата гъбички, с това се започна всъщност.

Здравейте!

Най-добре е да се консултирате лично със специалист, защото без преглед ми е трудно да Ви отговоря дали това е подходящото за Вас лекарство и подходящата схема!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот rhcp » 09 Юни 2016, 10:20

Здравейте, имам съмнения за гъбички на ноктите на ръцете. Преди известно време имах опасение за такива на краката, започнах превантивно лечение с лак, заради това се наложи да имам повече допир с ноктите на краката си, и съответно започнах да забелязвам промени и в ноктите на ръцете си, които преди този момент не съм имала (никога). Притеснява ме хоризонталната ивица в горния край на нокътя, по-тъмна е от останалата част и мисля, че има леко побеляване над нея и в ъглите. Казаха ми, че най-вероятно е просто белене на ноктите и притискане на нокътната плочка, но съвпадението ме кара да се съмнявам за ранен стадий на инфекция.
13414514_10206364844031245_844946593_n.jpg
13414514_10206364844031245_844946593_n.jpg (57.82 KiB) Прегледано 547 пъти

13390865_10206364844351253_243356546_n.jpg
13390865_10206364844351253_243356546_n.jpg (53.71 KiB) Прегледано 547 пъти
rhcp

Мнениеот FULL_BASS » 13 Юни 2016, 06:22

Здравейте,
Не съм абсолютно убеден, че питането ми принадлежи точно към тази тема и моля да се премести, ако има нужда.
Обрив (от вчера) по гърба и раменете, който не го отдавам на нищо. Няма сърбеж, нито нещо специално.
Снимка:
Изображение

На 23 г. съм, нямам здравословни проблеми, освен упорити гъбички (разноцветни лишеи) по същите места (гръб и рамене), които не изглеждат така, отшумяващи и появяващи се периодично.

Моля за съвет.

Благодаря.
FULL_BASS

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Юни 2016, 12:39

rhcp написа:Здравейте, имам съмнения за гъбички на ноктите на ръцете. Преди известно време имах опасение за такива на краката, започнах превантивно лечение с лак, заради това се наложи да имам повече допир с ноктите на краката си, и съответно започнах да забелязвам промени и в ноктите на ръцете си, които преди този момент не съм имала (никога). Притеснява ме хоризонталната ивица в горния край на нокътя, по-тъмна е от останалата част и мисля, че има леко побеляване над нея и в ъглите. Казаха ми, че най-вероятно е просто белене на ноктите и притискане на нокътната плочка, но съвпадението ме кара да се съмнявам за ранен стадий на инфекция.
13414514_10206364844031245_844946593_n.jpg

13390865_10206364844351253_243356546_n.jpg

Здравейте!

Възможно е да имате начална гъбична инфекция, но ми е трудно да кажа категорично само от снимки! Посетете кожен лекар, за да Ви прегледат и ако е необходимо да се започне лечение още в начален етап!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Юни 2016, 12:42

FULL_BASS написа:Здравейте,
Не съм абсолютно убеден, че питането ми принадлежи точно към тази тема и моля да се премести, ако има нужда.
Обрив (от вчера) по гърба и раменете, който не го отдавам на нищо. Няма сърбеж, нито нещо специално.
Снимка:
Изображение

На 23 г. съм, нямам здравословни проблеми, освен упорити гъбички (разноцветни лишеи) по същите места (гръб и рамене), които не изглеждат така, отшумяващи и появяващи се периодично.

Моля за съвет.

Благодаря.

Здравейте!

Съветвам Ви да се измивате с шампоан Неовал с престой на пяната 5-10 минути и след това нанасяйте лосион акне аут актив.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ekatherineboo » 13 Авг 2016, 12:53

Добър ден!
Бих искала да споделя нещо, с цел да получа някакви напътствия.
От доста време имам проблем с гъбичките кандида, съпроводено е със сърбеж около ануса, активен особено вечер. Четох страшно много за кандида и реших да се заема сама в ръце, защото ходих на дерматолог, но нямаше особено адекватно решение, бяха ми предписали дактакорт, който не ми беше особено от полза, след като гъбичките ми са плъзнали в по-голямо количество по червата.. и на контролния преглед ми казаха да продължавам с дактакорта и да си слагам бебешка пудра. Като цяло не бяха заинтересовани да ми помогнат с нещо.
И така.. реших да огранича храните, които карат кандида да се разраства.. започнах "диета".
Решила съм да не ям сладко, храни пълни с глутен, бобови храни и в общи линии май живея на каквото остане :grin: :grin: Започнах да правя сок от грейпфрут вкъщи сама, без да добавам нищо, както ябълки и моркови. Също така сутрин пия лимон и една лъжичка сода бикарбонат. Гледам да се насочвам и към зелени храни. Успях да направя една клизма с чесън, като гледах да не прекалявам много с чесъна, за да не си направя нещо. Вечерта се активираха повече след клизмата и отново се получи този сърбеж. Вече втори ден съм тук, днес не мисля да правя клизма, но ще продължавам с режима, за да мога да се изчистя.. докато останат в минималното количество, което е полезно за червата. Също така консумирам кисело мляко, за да си набавям полезните бактерии, и тиквени семки. Нещо, друго което би ми помогнало ако можете да споделите, дори и да е някакво лекарство независимо дали е от народната медицина съм готова за идеи! Благодаря!
ekatherineboo

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Авг 2016, 09:53

ekatherineboo написа:Добър ден!
Бих искала да споделя нещо, с цел да получа някакви напътствия.
От доста време имам проблем с гъбичките кандида, съпроводено е със сърбеж около ануса, активен особено вечер. Четох страшно много за кандида и реших да се заема сама в ръце, защото ходих на дерматолог, но нямаше особено адекватно решение, бяха ми предписали дактакорт, който не ми беше особено от полза, след като гъбичките ми са плъзнали в по-голямо количество по червата.. и на контролния преглед ми казаха да продължавам с дактакорта и да си слагам бебешка пудра. Като цяло не бяха заинтересовани да ми помогнат с нещо.
И така.. реших да огранича храните, които карат кандида да се разраства.. започнах "диета".
Решила съм да не ям сладко, храни пълни с глутен, бобови храни и в общи линии май живея на каквото остане :grin: :grin: Започнах да правя сок от грейпфрут вкъщи сама, без да добавам нищо, както ябълки и моркови. Също така сутрин пия лимон и една лъжичка сода бикарбонат. Гледам да се насочвам и към зелени храни. Успях да направя една клизма с чесън, като гледах да не прекалявам много с чесъна, за да не си направя нещо. Вечерта се активираха повече след клизмата и отново се получи този сърбеж. Вече втори ден съм тук, днес не мисля да правя клизма, но ще продължавам с режима, за да мога да се изчистя.. докато останат в минималното количество, което е полезно за червата. Също така консумирам кисело мляко, за да си набавям полезните бактерии, и тиквени семки. Нещо, друго което би ми помогнало ако можете да споделите, дори и да е някакво лекарство независимо дали е от народната медицина съм готова за идеи! Благодаря!

Здравейте!

Съветвам Ви да не правите подобни клизми, защото може да си навредите. Освен това е уместно да се направи и преглед за хемороиди. Моите препоръки са след всяка дефекация измивайте добре аналната област, приемайте дълго пробиотик и имайте предвид, че ако отстранявате косъмчета от тази област това също може да предизвика сърбеж!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести