Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот MGB » 16 Ное 2015, 14:37

Lollipop написа:На мен не ми се получава много добре от към салати. Все са ми обикновени и традиционни.

Вчера без да искаме си направихме салатка, която досега не бях пробвала, но доста приятна се оказа - нарязахме горе-долу равни количества зеле, моркови на лентички, цвекло, цветно зеле, овкусихме както обикновено с лимонче, сол и зехтин... и стана суупер добра :mrgreen: Иначе снощи бяхме при майка ми на гости, тя беше приготвила също много интересна и вкусна салата - моркови и картофи сварени със ситно нарязан червен лук, семки - слънчоглед, ленено, тиквено, сусам, овкусено, както обикновено и към него имаше дресинг от заквасена сметана с чесънче и копър
MGB

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот Mon_ton » 16 Ное 2015, 15:29

Това е било огромно количество - толкова зеле, моркови и прочие. :lol: Страхотия! Успяхте ли да го изядете на веднъж?
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Мади Ранчева » 16 Ное 2015, 16:50

Mon_ton написа:Това е било огромно количество - толкова зеле, моркови и прочие. :lol: Страхотия! Успяхте ли да го изядете на веднъж?

Е, защо ако си нарежеш една шепички зеле, морковки, цвекло ии какво друго там имаше, не смятам, че ще стане много, въпреки че е засищащо!
Мади Ранчева

Мнениеот YoLindi » 17 Ное 2015, 14:44

Мади Ранчева написа:
Mon_ton написа:Това е било огромно количество - толкова зеле, моркови и прочие. :lol: Страхотия! Успяхте ли да го изядете на веднъж?

Е, защо ако си нарежеш една шепички зеле, морковки, цвекло ии какво друго там имаше, не смятам, че ще стане много, въпреки че е засищащо!

Мисля, че ако се добавят крутони и някакъв млечен сос тази салата ще е... :thumbup: :utensils:
YoLindi

Мнениеот Anka » 17 Ное 2015, 15:37

Млечен с майонеза най-добре. Вчера прекалих със зелеавата салата и днес ме боли цял ден корем. Вие имате ли такъв проблем?
Аватар
Anka

Мнениеот ramimni » 17 Ное 2015, 17:13

Anka написа:Млечен с майонеза най-добре. Вчера прекалих със зелеавата салата и днес ме боли цял ден корем. Вие имате ли такъв проблем?

Да, при мен често се получава, да не казвам винаги, затова и избягвам, ама само за теста може да се опита тази салата
ramimni

Мнениеот Jully » 30 Юни 2016, 14:54

Нека да възродим малко темата. :) как разнообразявает класическите краставици с домати :)
Аватар
Jully

Мнениеот penelopa » 01 Юли 2016, 10:25

Jully написа:Нека да възродим малко темата. :) как разнообразявает класическите краставици с домати :)

Аз имам една много любима и често си я правя. Режа на кубчета всички продукти - краставици, домати, кашкавал, шунка, сирене, маслини, слагам и царевица, варено яйце. Май е като овчарската салата, но със сигурност не изглежда като тези по заведенията и е много по-вкусна :grin: . Обикновено се наяждам само с нея.
penelopa

Мнениеот qwerryyy » 16 Авг 2016, 12:36

penelopa написа:
Jully написа:Нека да възродим малко темата. :) как разнообразявает класическите краставици с домати :)

Аз имам една много любима и често си я правя. Режа на кубчета всички продукти - краставици, домати, кашкавал, шунка, сирене, маслини, слагам и царевица, варено яйце. Май е като овчарската салата, но със сигурност не изглежда като тези по заведенията и е много по-вкусна :grin: . Обикновено се наяждам само с нея.

това си е точно овчарска салата, само че си я нарязала по по-различен начин и нормално да е толкова засищащо, ти имаш вътре един тон неща. :) Но какви дресинги използвате?! На мен ми омръзнаха еднаквите вкусове и искам да усещам нещо ново и различно.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Pipilota » 16 Авг 2016, 14:34

На мен също ми омръзнаха салатите с домати и краставици до толкова, че чак не искам да ги ям, но се налага. :mrgreen: Сега се замислям да ги разнообразявам малко със спанак и няколко парченца синьо сирене, надявам се да станат по-вкусни от досега. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети