Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот BeenieGal » 19 Мар 2015, 11:47

Цяла зима си хапвахме зелена салата и понеже сега ѝ идва сезонът, то вече ни е малко втръснала и искаме да я разнообразим, но не съм сигурна, че ще влезе в добра комбинация с домат или друг зеленчук, който сега излиза на пазара :idea:

И понеже зелевите салатки не са ми от любимите или поне до сега не съм открила по какъв начин да ги приготвя така, че да са ми наистина вкусни, :roll: ви моля за идеи и съвети за разнообразяване на сезонните :idea:
19.jpg
19.jpg (17.17 KiB) Прегледано 1013 пъти
Като не е задължително да е зелена салата, може например цвекло с морков и нещо интересно като добавка, но какво да е то, например белен слънчоглед ? :roll:

Как правите по-питателна, например зелената салатка и по какъв начин я приготвяте, за да е по-разнообразна и да не втръсва? :?: :!: Сега се сещам, че може да й се добави нещо като нахут или друго от бобовите, така че да засища повече, но не знам с кое ще си пасне, вие какво ще кажете? :roll:
Аватар
BeenieGal

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот luchia@marco » 19 Мар 2015, 11:51

Зелената салатка обичам да я комбинирам с крекери или сухари, заедно с царевичка, репички, авокадо и сирене, дали ементал или синьо... няма голямо значение, но много добре допълва вкуса :idea: :idea: И всичко това добре полято със зехтин и лимон
luchia@marco

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот Bambaa » 19 Мар 2015, 11:54

Понеже и аз много си падам по зелена салата, когато я хапвам като основно ястие я правя от сорта на салата Тоно, взимам си една консерва, правя млечен сос, настъргвам едно добре сварено яйце, царевица, краставичка, добре омесвам всичко с марулята и изстисквам лимон и половина :idea: :)
Аватар
Bambaa

Мнениеот S_Milenska » 19 Мар 2015, 11:56

Аз обичам зелевата салата ако е нарязано на много фино зелето и слагам вътре мариновани чушки, става страхотна, малко маслини и се получава много добре. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Мар 2015, 12:44

Класиката ми е да си хапвам маруля с авокадо, лук, маслини и парченца сирене, е няма по-вкусно от това ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Rali_hr » 24 Мар 2015, 12:21

Сега няма много голямо разнообразие, освен кореноплодни, като червено цвекло и ряпа. За зимата си хапнем най-често червено цвекло, зеле и моркови. Получава се много добре ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот dinkog » 24 Мар 2015, 15:16

Сега си хапваме най-често салата от маруля с пресен лук и домати, макар че доматите са доста гадни по това време на годината. :)
Аватар
dinkog

Мнениеот Elica » 24 Мар 2015, 16:52

Как се правят салтите с рукола и листа на глухарче/
Аватар
Elica

Мнениеот Lollipop » 24 Мар 2015, 17:57

Elica написа:Как се правят салтите с рукола и листа на глухарче/

аз също не съм яла, но не мога да свикна с идеята, че ще ям разбираш ли салата от глухарчета, та все едно съм заек!
Аватар
Lollipop

Мнениеот Lisica » 25 Мар 2015, 10:44

Не знам за другите, но аз обичам много зелева салата с нарязан вътре лук! :)) Май само аз ям така салатата, но много ми харесва. :mrgreen:
Аватар
Lisica

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети