Подходящ велосипед за човек с наднормено тегло?

Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове

Подходящ велосипед за човек с наднормено тегло?

Мнениеот Локумът » 23 Авг 2016, 12:57

Баща ми има проблеми с килограмите, но е решил да си вземе колело да кара, защото с това пенсиониране само стои и лежи. Сега реши да ходи да кара колело, в което няма нищо лошо. Обаче това е, че той тежи около 130 кг и май не става да кара всяко колело? Или всъщност може и да не се опасява много за здравето на колелото си. :mrgreen: Какво ще ме посъветвате, отностно карането на колелото на човек с тези килограми? Знам, че нямаме запалени спортисти във форума, но се надявам някой нов да се появи и да даде съвет. Имам такова колело, което мога да му дам веднага:
kolelo.JPG
kolelo.JPG (59.26 KiB) Прегледано 3157 пъти

(снимката не е моя, но колелото е същото, така че се извинявам на автора) :)
Аватар
Локумът

Re: Подходящ велосипед за човек с наднормено тегло?

Мнениеот penny » 23 Авг 2016, 13:50

Не пречи човек с повече килограми да кара колело. В магазина би трябвало да му препоръчан модел, който да е подходящ за неговата физика. Това на снимката също изглежда доста стабилно.
penny

Мнениеот asdddwww » 23 Авг 2016, 14:01

130 кг не са чак толкова много за едно колело, вече 180 са друго нещо. т.е. няма нужда да избирате специален модел колело. Единствено, което могат да ги препоръчам е да се смени седалката, с някоя по-широка и по-удобна, защото този модел са с тясна седалка и е твърде вероятно да му убива. за да има здравословен ефект му трябват поне 2 часа каране на колело на ден, около 10 км дневно. Дано да успее да ги прави и скоро ще дойде дори и отслабването като ефект. :)
Аватар
asdddwww

Мнениеот mimeto90 » 24 Авг 2016, 09:58

Със сигурност ефект ще има в отслабването, но аз мисля, че гумите трябва да са от по-големите. Един познат беше около стоте килограма и започна да кара колело. Доста свали, но обикаляше града като луд, все го срещах качен на колелото :smile: . Аз не съм по техническите работи и не разбирам от тези подробности, не съм и го питала какво му е колелото, но е с дебели рамки и гуми.
mimeto90

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Авг 2016, 11:21

за 130 кг мисля, че няма нужда д аподбирате нов и различен велосипед, стига само да е в добро състояние. Немисля, че кой знае колко голямо натоварване би му дошло това. :) Този изглежда стабилен, може би ако не си го карал да го смажете. Мъжът ми беше около 120 когато започна да кара колело, просто избра някое в магазина, не се замисли за килограмите си. Остана доволен, кара го доста години и имаше ефект, но след упорито каране и разбира се хранителен режим, ако целта е отслабване, то трябва да бъде по-стриктен и по-последователен.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот svetlozara » 24 Авг 2016, 12:29

С тези килограми къде е тръгнал да кара.. :mrgreen: Да поотслабне първо и тогава да се качва на колело, така надали ще постигне успех, той бързо ще се изморява.
svetlozara

Мнениеот black » 24 Авг 2016, 16:03

За човек с тегло над 100 кг най-подходящ би бил Drag Grand Canyon. 28 инча гуми, лека и хубава рамка. Трябва да се гледат главините, важно е да са на шлици.
black

Мнениеот silver933 » 25 Авг 2016, 09:12

Абе тоя DRAG много пари, смятай, ако не го кара редовно. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот red_eyes » 25 Авг 2016, 10:03

silver933 написа:Абе тоя DRAG много пари, смятай, ако не го кара редовно. :mrgreen:

Щом е толкова скъп тъкмо ще има стимул да го използва максимално и да си избие парите в свалени килограми :smile: .
Аватар
red_eyes

Мнениеот S_Milenska » 25 Авг 2016, 10:33

аз си мисля, че велосипедите, имат по-сериозено напрежение, ако се карат от някой, който активно се занимава с каране, отколкото от някой любител, който ще си върти ей така за кеф. Но все пак е добре да се говори със човек, който разбира. Но наистина колело за 1000 лева за човек, който ще кара по 3 час седмично е някаква ужасна инвестиция. :roll:
Аватар
S_Milenska

Следваща

Назад към Фитнес и кардио активност