Знае ли как да реагира детето ви, ако се загуби?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Знае ли как да реагира детето ви, ако се загуби?

Мнениеот silver933 » 22 Юли 2016, 12:03

Въпрпосът е самото дете знае ли какво да направи, или не сте водили такива разговори?
Аватар
silver933

Мнениеот zagrijena » 22 Юли 2016, 16:00

Веднъж ми се случи преди години и не искам да преживявам такова нещо отново. Нищо, че детето беше по-голямо и можеше да реагира адекватно. Разхождаме се, то беше с колелото и бърза, кара напред и го изгубих от поглед. Вървя, вървя и го няма и направо почнах да се чудя какво да правя. Телефона си го остави в моята чанта, за да не му падне от джоба и край. Добре, че по едно време се усетил, че не ме вижда и се спрял и чака на място, откъдето знае, че ще мина и така се намерихме. Зависи и от възрастта на детето. Голямото може да се прибере вкъщи, но малкото няма как да се ориентира. На днешно време човек не смее и да остави листче в раничката с адреса и телефонния номер на родителите.
zagrijena

Мнениеот Kremiliya » 25 Авг 2016, 15:52

То нищо не смееш в наши дни! Страшно е! Вчера гледам една майка в парка, играе детето й на фитнеса, голямо дете може би на 7-8 г. изведнъж тя почва да го търси, видимо разбира се притеснена. То минало и заминало без изобщо да се обади да си играе на другия край на градинката. Отнесе си заслужено караница. :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Ginger » 25 Авг 2016, 17:21

С мъжете май по-рядко се случват такива случки. Детето според мен още от малко трябва да си знае адреса и телефон на родител.
Ginger

Мнениеот gabinka_80 » 26 Авг 2016, 11:40

Ginger написа:С мъжете май по-рядко се случват такива случки. Детето според мен още от малко трябва да си знае адреса и телефон на родител.

какви случки са по-рядко с мъжете? изгубването на детето ли? Точно мъжете все изпускат от поглед...
gabinka_80

Мнениеот mamina » 02 Сеп 2016, 09:55

Аз не съм съвсем сигурна :lol: , мъжът ми нямам спомен да го е загубвал, а аз един път го изгубих от поглед. Ние се заприказваме с някой и не усещаме кога детето духнало :mrgreen: .
mamina

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети