Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Знае ли как да реагира детето ви, ако се загуби?

11 Май 2016, 16:23

Синът ми вече е на 2 години и половина и му е все по-трудно да стои на едно място. Замислям се дали не е редно да го науча как да реагира, ако се загуби, или е още много малък? И Все пак вашите деца знаят ли какво трябва да направят, ако попаднат в подобна ситуация? Да вярваме, че всички сме много отговорни и това няма да ни се случи е дебилно. Спомням си преди години попаднах на едно загубено момче в магазин, беше паниьосано и не знаеше какво да направи, явно не беше воден разговор за това с него, въпреки че беше поне на 10 години. Вие говорили ли сте с децата си за това, научили ли сте ги на нещо и на какво точно? Надявам се да ми помогнете с идеи, които може да успея да приложа ако не още сега, то след време!

Re: Знае ли как да реагира детето ви, ако се загуби?

11 Май 2016, 16:35

Когато сме на пълно с хора място, винаги му казвам да стои близо до мен и да не се отдалечава. Като беше малко детето винаги го държах за ръка. Като поотрасна, си говорим, че първата работа е да позвъни по телефона, а ако няма такъв да се обърне към полицай или да влезе в някоя административна сграда и да каже, че се е загубил.

11 Май 2016, 16:56

irka написа:Когато сме на пълно с хора място, винаги му казвам да стои близо до мен и да не се отдалечава. Като беше малко детето винаги го държах за ръка. Като поотрасна, си говорим, че първата работа е да позвъни по телефона, а ако няма такъв да се обърне към полицай или да влезе в някоя административна сграда и да каже, че се е загубил.

А ако е в парка и просто изчезне на някъде, няма телефон, къде да търси полицай или административна сграда.... :?:

11 Май 2016, 17:07

Моят съвет на тази възраст е да го научиш да вика майка си по име, не просто МАМА а примерно Мамо Ивее да речем. :) Също така след време нека да научи телефонния ви номер. ;) Също може да потърси помощ от друга майка, когато е в парка, според мен те са най-отзивчиви!

12 Май 2016, 08:56

Замисли ме, малкия е на 7 години и не съм го учила какво трябва да направи, ако се изгуби. Може би и аз трябва да започна да го уча. Това е телефоните е много несигурно, т.е. да разчитам че ще ми се обади, като е изгубен как ще ми каже къде е? :lol: Но и как да намери доверен човек също е трудно. :/

12 Май 2016, 09:29

Можем да го научим, че ако се изгуби в парка например или някъде на друго обществено място да остане на място, за да знаем къде да го търсим. Това с ученето да не тръгва и да не говори с непознати може да попречи в такъв случай. Тогава съвсем ще се обърка детето.

12 Май 2016, 10:28

pravilno написа:Можем да го научим, че ако се изгуби в парка например или някъде на друго обществено място да остане на място, за да знаем къде да го търсим. Това с ученето да не тръгва и да не говори с непознати може да попречи в такъв случай. Тогава съвсем ще се обърка детето.

Как ще знаеш къде да го търсиш, когато е загубено? :) Интересно ми стана чак!

12 Май 2016, 12:51

Времената, когато моите деца бяха малки бяха много отдавна, но ги бях научила да се спрат на едно място и да не мърдат. :)Защото колкото повече се търсим толкова повече можем да се изгубим. Тогава нямаше телефони и общо взето търсенето е почти невъзможно. Случвало ми се е да губя дъщеря си на пазара, както беше до мен изчезна, а тогава по пазарите беше пълно с много народ. Намерих я за около 6-7 минути, в които сърцето ми беше спряло от притеснение. Добре, че се беше спряла до една колона и не мърдаше през цялото време.

12 Май 2016, 13:24

Ваня Стойчева написа:Времената, когато моите деца бяха малки бяха много отдавна, но ги бях научила да се спрат на едно място и да не мърдат. :)Защото колкото повече се търсим толкова повече можем да се изгубим. Тогава нямаше телефони и общо взето търсенето е почти невъзможно. Случвало ми се е да губя дъщеря си на пазара, както беше до мен изчезна, а тогава по пазарите беше пълно с много народ. Намерих я за около 6-7 минути, в които сърцето ми беше спряло от притеснение. Добре, че се беше спряла до една колона и не мърдаше през цялото време.

леле, ужасно! :( То сега наистина е по-лесно, научава номера на гсм-а и по-лесно се търси, но на времето не е било така, нямало е телефони! Да не дава Господ да се губят дечицата :(

12 Май 2016, 14:03

Kremiliya написа:
pravilno написа:Можем да го научим, че ако се изгуби в парка например или някъде на друго обществено място да остане на място, за да знаем къде да го търсим. Това с ученето да не тръгва и да не говори с непознати може да попречи в такъв случай. Тогава съвсем ще се обърка детето.

Как ще знаеш къде да го търсиш, когато е загубено? :) Интересно ми стана чак!

Ако знаеш последното място, където е било, няма ли да отидеш първо там и да го потърсиш? Предпочиташ да обиколиш целия парк например или целия град, защото то си сменя местоположението? Предполага се, че ако детето е по-малко ти или някой твой близък сте с него и сте го изпуснали от очи. Естествено, че ще тръгнете да търсите на последното място, където сте били.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2