Въпрос за 90 дневната диета?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Въпрос за 90 дневната диета?

Мнениеот proffinka » 27 Авг 2016, 17:27

Здравейте,
Досега не съм спазвала диети, но все повече започват да ми казват за 90 дневната диета.

Моля ви, кажете ми дали да я започвам, защото чета много различни мнения.

1. Има група във фейсбук, която всички хвалят диетата, но се чудя дали не е трик, за да си я купя.
2. Намерих една статия в която аз лично намирам доста логика и се казва Защо да не започвате 90 дневна диета.

Моля помогнете.
Аватар
proffinka

Re: Въпрос за 90 дневната диета?

Мнениеот franky » 29 Авг 2016, 11:00

Ако мислиш, че тази диета не е за теб и имаш колебания спрямо нея, не я започвай. И аз погледнах статията, доста аргументирано е обосновано защо не е подходяща тази диета.
franky

Мнениеот Pipilota » 29 Авг 2016, 12:41

Диетата си е много ефикасна, ако се спазва, както и всяка друга диета. не виждам нищо лошо в нея, единственото, което дразни е факта, че трябва да се готви ежедневно. А за йо-йо ефкета, той го има, защото до вчера ядеш зравословно, днеска пак ядеш пици, баници и т.н. ами как да не се напълнее отново?!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот silver933 » 29 Авг 2016, 14:53

Да интересно звучи това написаното в статията, но пък си направих труда да отворя и частта с това коя е най-добрата диета и да си призная, нищо не разбрах. Като цяло и там препоръките са на месо и зеленчуци.
Аватар
silver933

Мнениеот annydance » 29 Авг 2016, 15:59

Ама за да не се получи йо-йо ефекта, трябва да си се продължи режима на хранене, който ти е помогнал да свалиш килограмите. Да го превърнеш вече в начин на живот. Иначе какъв е смисълът? А тази диета, за която говорите изглежда постижима така да се поддържаш.
annydance

Мнениеот Kaya » 29 Авг 2016, 16:13

Спазвала съм 90 дневната диета и мога да кажа, че съм постигнала успех, а и след като ти не си имала проблеми с килограмите, т.е. и досега не си спазвала диета, то със сигурност ще получиш желания резултат много лесно и бързо.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот limontozU » 30 Авг 2016, 09:31

Правила съм прословутата 90 - дневна диета и резултата беше -10 кг за 3 месеца... дотук добре,но след това има още едни 3 месеца, в които трябва да продължиш режима в по-лек вариант,през които щеш-нещеш "връщаш" едни килца и да кажем,че и това не е "болка за умиране" ... след това ,обаче, ако започнеш да се храниш нормално ефекта йо-йо е гарантиран... от 90 кг,станах 80, а сега съм 84 ...

започнеш ли веднъж този режим на хранене, трябва да се придържаш към него,ако искаш да поддържаш форма...
това не е просто диета, а изцяло доживотна промяна ..
Аватар
limontozU

Мнениеот fairy » 30 Авг 2016, 09:41

На мен ми изглежда, че много условия има при тази диета. Както прочетох в статията, която си пуснала, тези ограничения кога да се яде и кога не дали ще ти паснат на теб? Доколкото разбрах, не се яде до 12 на обяд. Според мен това не е удачно.
fairy

Мнениеот Pipilota » 30 Авг 2016, 10:41

limontozU написа:Правила съм прословутата 90 - дневна диета и резултата беше -10 кг за 3 месеца... дотук добре,но след това има още едни 3 месеца, в които трябва да продължиш режима в по-лек вариант,през които щеш-нещеш "връщаш" едни килца и да кажем,че и това не е "болка за умиране" ... след това ,обаче, ако започнеш да се храниш нормално ефекта йо-йо е гарантиран... от 90 кг,станах 80, а сега съм 84 ...

започнеш ли веднъж този режим на хранене, трябва да се придържаш към него,ако искаш да поддържаш форма...
това не е просто диета, а изцяло доживотна промяна ..

Не мисля, че съществува диета, която да гарантира, че няма да има йо-йо ефект. Все пак, за да напълнее човек, той явно спазва неправилни начини на хранене, които довеждат до увеличение на теглото, така лесно приеманото за нормално хранене. Уравнението е просто -> нормалното хранене = увеличаване на теглото. След като преминеш някой режим, който сваля някакви килограми, след като се върнеш към нормалното хранене, то съвсем логично се връщаш и към увеличаване на теглото. Няма диета, която да прави от човек 120 кг такъв 50 кг и на следващия ден да позволява нормалното хранене.. не става просто. Ако някой иска да промени нещо, то това означава, че трябва да проумее, че това, което прави досега е грешно.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 30 Авг 2016, 11:54

fairy написа:На мен ми изглежда, че много условия има при тази диета. Както прочетох в статията, която си пуснала, тези ограничения кога да се яде и кога не дали ще ти паснат на теб? Доколкото разбрах, не се яде до 12 на обяд. Според мен това не е удачно.

Много диети, а и много привърженици на здравословното хранене твърдят, че не бива да се яде нищо, или само плодове, т.е. леки неща, до обяд, докато организма се събуди. Не е само условие в тази диета, а и не виждам нищо сложно. Много от нас не закусват и оцеляват.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Следваща

Назад към Диети