Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот YoLindi » 07 Сеп 2016, 12:06

Най-лошо е когато се заразиш без да разбереш от кръвопреливане или татуиране, както сте казали. Тогава с години няма да разбереш, докато не стане нещо сериозно.
YoLindi

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Gorica23 » 07 Сеп 2016, 16:27

annamaria написа:точно така, а при венеролозите е още по-притеснително. и шеги за "шавливите жени" още по-уместни. една позната беше разказвала как в една поликлиника направо е станала и си е излязла без дума да каже след шеговита реплика "да видим сега какви обяснения ще измисляме за мъжó ти".

Ужасно казано, но за съжаление има доза истина. Нали Лисандра беше изпаднала в подобна ситуация с мъжа си :oops:
Gorica23

Мнениеот annydance » 08 Сеп 2016, 09:50

Gorica23 написа:
annamaria написа:точно така, а при венеролозите е още по-притеснително. и шеги за "шавливите жени" още по-уместни. една позната беше разказвала как в една поликлиника направо е станала и си е излязла без дума да каже след шеговита реплика "да видим сега какви обяснения ще измисляме за мъжó ти".

Ужасно казано, но за съжаление има доза истина. Нали Лисандра беше изпаднала в подобна ситуация с мъжа си :oops:

Да, ама камъните бяха в неговата градина :mrgreen: . И тогава въпросът би трябвало да бъде "сега да видим какво ще обяснява мъжа ти". Истории и ситуации най-различни, всеки си знае чудото, но не е нужно и лекарите да наливат масло в огъня и да правят нещата по-трудни.
annydance

Мнениеот annamaria » 09 Сеп 2016, 11:33

тези въобще не заслужават да ги обсъждаме. за съжаление, ето че повечето от нас знаят за неприятни примери и по един или друг повод, се случва да се попада в такива ситуации. по-важното е да знаем, че можем да ги избягваме. че има доктори, които са и специалисти и професионалисти и ти отделят нужното внимание и добро отношение.
annamaria

Мнениеот red_eyes » 09 Сеп 2016, 13:28

Момичета, лекарите са ясни, ами я кажете как да накарам една приятелка да отиде на доктор? Запънала се е като магаре на мост и не иска да чуе! Оплаква се, че има много силно бяло течение, но предпочита да си прави експериментите вкъщи и да се мие с разни билки.
Аватар
red_eyes

Мнениеот Lisandra » 09 Сеп 2016, 14:39

red_eyes написа:Момичета, лекарите са ясни, ами я кажете как да накарам една приятелка да отиде на доктор? Запънала се е като магаре на мост и не иска да чуе! Оплаква се, че има много силно бяло течение, но предпочита да си прави експериментите вкъщи и да се мие с разни билки.

Покажи ѝ темата и я накарай да я прочете. Точно заради бяло течение си пуснах изследвания, лекарката ми каза още при прегледа, че не вижда нищо обезпокоително. Резултатите ми са добри, нямам патологични бактерии. Обясни ми, че при хормонално-активните жени е нормално да има бяло течение, което е различно по количество в рамките на един цикъл, но това се разбира само след изследване.
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lisandra » 09 Сеп 2016, 15:15

Този път всичко е наред, отдъхнах си, изследванията са в норма. Сега да ви кажа нещо, което лекарката ми обясни, че при хормонално-активните жени, ако всичко е наред и няма патологични бактерии, бялото течение било нормално и различно по количество в рамките на един цикъл. Това не го знаех и се сетих колко пъти след преглед са ми казвали имаш гъбички, без да ми пуснат изследвания и директно се почва с лекарствата.
Lisandra

Мнениеот pitanka » 09 Сеп 2016, 15:55

И аз се чудя защо известно време почти нямам течение, после се позасили, после пак стане като преди :smile: . А всеки път цитонамазката ми е в границите на нормалното.
pitanka

Мнениеот pitanka » 09 Сеп 2016, 15:59

Наплаши я хубаво, стресни я. Как така ще пренебрегва такива неща? То по-добре да няма нищо сериозно, но нали трябва да отиде да се прегледа, за да е спокойна.
pitanka

Мнениеот Lisandra » 09 Сеп 2016, 16:43

pitanka написа:И аз се чудя защо известно време почти нямам течение, после се позасили, после пак стане като преди :smile: . А всеки път цитонамазката ми е в границите на нормалното.

Ами ето и нейна публикация по въпроса, обяснено е разбираемо, даже предотвратява възникването на потенциални инфекции:
http://www.drkaliasheva.com/articles/tr ... nie-i-koga
Lisandra

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология