Президентски избори в България - да се смеем или да плачем

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Търси се президент - президентски избори 2016

Мнениеот red_eyes » 17 Сеп 2016, 14:57

Преди мислех, че не може да имаме по-лош президент от Плевнелиев, но като гледам тазгодишните кандидати, може и да греша. Все си мисля, че народът не е толкова прост да избере някой от смешниците, но знае ли човек? Ако гербаджии вкарат Фандъкова в играта, ще стане интересно.
Аватар
red_eyes

Мнениеот roksana » 19 Сеп 2016, 09:54

Ако Фандъкова е кандидатът на ГЕРБ, мисля, че няма кой да я бие. Макар че и социалистите изкараха силен на пръв поглед кандидат, но тя ще обере вотовете.
roksana

Мнениеот Локумът » 19 Сеп 2016, 12:06

Аз дочух, че ще е кмета на Бургас кандидатът на ГЕРБ.. Още не съм се интересувал, но скоро ще стане ясно,д о изборите има по-малко от 2 месеца.
Аватар
Локумът

Бойко Борисов ще изпълни ли обещанието си или няма да го изпълни?

Мнениеот zagrijena » 07 Ное 2016, 12:39

Няма как да пропусна най-важната и гореща тема, а именно президентските избори. Ген. Румен Радев и Цецка Цачева ще са на балотаж. Едва ли някой си е мислел друго. Интересното е, че има много голяма вероятност генералът да бъде новият президент. Доколкото си спомням, премиерът Бойко Борисов публично заяви, че ако кандидатът на ГЕРБ загуби тези избори, ще подаде оставка. Тия приказки и "обещания" сме ги чували преди това най-малко два пъти. Изобщо не се хващам на думите на Борисов и смятам, че няма да го направи, но при него винаги има едно НО и чакам с нетърпение какво ще стане. Той е колкото предвидим, толкова и непридвидим, знае ли човек!? Мислите ли, че за пореден път няма да спази обещанието си да подаде оставка или напротив? Какви ще са последиците и в двата случая според вас? Прецака ли се този път премиерът? Отказала съм се да правя догадки какво ще се случи, що се отнася до нашите политици и политически живот, но може ли да се обърнат нещата и накрая Цачева да е новият президент?
zagrijena

Re: Бойко Борисов ще изпълни ли обещанието си или няма да го изпълни?

Мнениеот Monika_Spasova » 07 Ное 2016, 13:10

Борисов веднъж подаде оставка и не вярвам това да се случи втори път, според него той има предимство и е победител, така че не очаквай това да се случи. Изборите бяха поредния цирк и спечелилите, или по-точно тези, които отиват на балотаж са едни и същи дърти комунисти, които ни влачат от 20 години с техните далавери. Поредното доказателство беше вчера, че българинът е прост човек. Не виждам голям смисъл да се иска оставката на Борисов, след като всички партии са от едни и същи тъпанари. Като цяло само да се похарчат няколко милиона за нови избори, нови назначение на служебно правителство, нови кампании.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот iwoni » 07 Ное 2016, 14:37

Който и да стане президент, не очаквам премиерът да подаде оставка именно защото много пъти се е заканвал и накрая нищо. Той все играе на струната "Сега в нестабилна ситуация ли да поставим държавата?" И да подаде, и да не подаде не виждам какво толкова ще се промени. Няма да има ползата, която хората очакват. Пак ще застане лице, което ще си продължи статуквото.
iwoni

Мнениеот Yunona » 07 Ное 2016, 14:44

Надявам се Бойко да изпълни обещанието и да спаси малкото чест, която му е останала.
Беше толкова смешен и жалък снощи, като обясняваше, че няма да подаде оставка, защото да факто ГЕРБ била първа политическа сила (тъй като генерал Радев е издигнат не от партия, а от инициативен комитет). Изключително немъжко поведение.
Най-важното сега е разумните българи да гласуват за генерала, защото ЦАцка президент ще е наистина срамна картина и тотален позор...
Yunona

Мнениеот Pipilota » 07 Ное 2016, 14:47

Yunona написа:Надявам се Бойко да изпълни обещанието и да спаси малкото чест, която му е останала.
Беше толкова смешен и жалък снощи, като обясняваше, че няма да подаде оставка, защото да факто ГЕРБ била първа политическа сила (тъй като генерал Радев е издигнат не от партия, а от инициативен комитет). Изключително немъжко поведение.
Най-важното сега е разумните българи да гласуват за генерала, защото ЦАцка президент ще е наистина срамна картина и тотален позор...

Според мен и Радев е жалка картинка...Имаше един свестен кандидат, който определи какъв е процента на интелигентите хора в България.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Yunona » 07 Ное 2016, 14:52

Pipilota написа:Според мен и Радев е жалка картинка...Имаше един свестен кандидат, който определи какъв е процента на интелигентите хора в България.

Не се сещам кого имаш предвид. Лично аз не разпознах "своя човек" сред кандидатите и гласувах на принципа на по-малкото зло.
Генералът обаче ми хареса снощи - изненадващо (поне за мен) добре се представи на пресконференциите.
Yunona

Мнениеот Pipilota » 07 Ное 2016, 14:56

Да си призная, не съм ги гледала пресконференциите, аз гласувах за Трайчо, мисля, че той бе единствения избор далеч от Майка Русия и далеч от комунистите, които ни управляват вече 30 години. Но смятам, че наистина най-добрия избор го нямаме и затова повечето гласуват на твоя принцип за по-малкото зло. :roll: Затова и аз мисля като Моника, че няма смисъл от нови избори, кандидатите ще са старите, а този цирк го играем твърде дълго. Безсмислено харчене на пари. Да си призная на балотажа може би и аз ще гласувам за Радев, само да не е Цецка, че тя е тотално недоразумение. Ако от Герб бяха избрали по-добър кандидат, може би щяха да имат от тяхната партия президент, но уви, да са го мислили, не им ща майката на нацията. :front:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси