Как разпределяте месечния си бюджет?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как разпределяте месечния си бюджет?

Мнениеот M.Tasheva » 11 Авг 2016, 14:35

За сам човек може и да работи това нещо, но когато си семеен, 5 лв. не могат да стигнат само за едно ядене да осигуриш. Все си трябва нещо да се купи всеки ден и не говоря за глезотии. Аз си отделям колко пари ми трябват за сметки, като оставям настрана например 200 лв. през лятото за ток, вода, телефони, кабелна и интернет, зимата повече и останалото разполагам с него. Ако ми остане от сумата, заделена за сметки, не го харча, спестявам го.
M.Tasheva

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Сеп 2016, 15:26

О, доста малка сметка имаш, аз отделям 500 лева за сметките. Не остава нищо, защото знам точно колко ще ми струва на месец всичко. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот MGB » 20 Сеп 2016, 08:56

Зависи от домакинството относно сметките - едни имат по-малки, други по-големи, зависи от много неща. Всеки гледа да се вмести в парите, които изкарва. Какво се прави обаче, ако харчиш повече, отколкото изкарваш? Затова хората сигурно задлъжняват и едва смогват.
MGB

Мнениеот Локумът » 03 Ное 2016, 16:34

MGB написа:Зависи от домакинството относно сметките - едни имат по-малки, други по-големи, зависи от много неща. Всеки гледа да се вмести в парите, които изкарва. Какво се прави обаче, ако харчиш повече, отколкото изкарваш? Затова хората сигурно задлъжняват и едва смогват.

Към кой задлъжняваш, като нямаш не харчиш и седиш гладени жаден. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот lini_leni » 03 Ное 2016, 17:59

А, задлъжняват - взимат масово на лизинг какви ли не работи и после се чудят как да покрият вноските.
lini_leni

Мнениеот Snejna » 08 Ное 2016, 16:21

Сега седнах и обрънах внимание на месечния бюджет. С доходи около 1500 лева на месец, ето горе долу какво сметнах:
100 лева на месец за тренировки и храна в стола на детето + шише минерална вода на ден.
150 лева в резерв черни дни, в това число и парите за лекарства, ако се наложи.
400 лева за храна
200 лева сметки - ток, вода, интернет, телефон.
300 лева кредит за жилище( нашия е толкова на месец)
50 за дрехи или обувки (като тях не ги купувам всеки месец)
100лв за екстри - кино, заведения, екскурзии, рожденни дни на приятели, кафета.
70 лева на месец за гориво на колата.
остават 80 лева, които с мъжът ми успешно делим за джобни, но си носим храна от вкъщи винаги. :!:
Аватар
Snejna

Мнениеот Локумът » 09 Ное 2016, 12:55

Snejna написа:Сега седнах и обрънах внимание на месечния бюджет. С доходи около 1500 лева на месец, ето горе долу какво сметнах:
100 лева на месец за тренировки и храна в стола на детето + шише минерална вода на ден.
150 лева в резерв черни дни, в това число и парите за лекарства, ако се наложи.
400 лева за храна
200 лева сметки - ток, вода, интернет, телефон.
300 лева кредит за жилище( нашия е толкова на месец)
50 за дрехи или обувки (като тях не ги купувам всеки месец)
100лв за екстри - кино, заведения, екскурзии, рожденни дни на приятели, кафета.
70 лева на месец за гориво на колата.
остават 80 лева, които с мъжът ми успешно делим за джобни, но си носим храна от вкъщи винаги. :!:

Разгфрафени по този начин изглеждат чудно! Лошото е, че рядко парите се подреждат така добре. Има някои хора, аз лично имам такова познато семейство, което си дели парите ежедневно .., какво имам предвид: вземат сумата х, да речем 1000 лева. От нея изваждат сметките - 300 лева, купуват перилни препарати и такива неща, които се вземат веднъж месечно, или по-рядко. :) Примерно се махат още 50 лева, купуват дрехи и всичко необходимо - 100 лева. ;), отделят пари за лекарства, известни като черни дни - 100 лева, така остават им 500 кинта накрая (да речем, не смятам). Тях делят на 30 дни на месеца. т.е до периода до следващата заплата и делят сумата на толкова и им се получава, че могат да харчат по 20 лева на месец. Точка. :roll:
Аватар
Локумът

Мнениеот Malina » 09 Ное 2016, 15:31

При мен на математика е лесно, но в същото време ми е много трудно да си го направя в собствения личен бюджет. Все мие зор да си направя сметката и често ми излизат грешни сметките.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Lili_pili » 09 Ное 2016, 16:21

И при мен не се получава и все излиза някой непредвиден разход, може би защото така ясно не съм си разграфила парите, за да знам наистина кое за какво ми е, за да мога да отложа някои ненужни покупки за следващия месец да речем.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот qwerryyy » 09 Ное 2016, 16:27

И на мен тази идея, която си представила, Снежи, много ми харесва. Работата е там, че вземам пари 2 пъти месечно и ще ми е трудно да създам правилната представа за разходите ми, но ще се постарая да си ги визуализирам на база целия месец и да действам поетапно.
Аватар
qwerryyy

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси