Какво използвате при разширени вени - съвети, препоръки, операция

Re: Как да разбера дали това да разширени вени и как да спра появяването им по-нататък?

Мнениеот rose_92 » 27 Юли 2015, 01:09

Не мога да кажа на 100 %, че спуканите капиляри задължително предшестват появата на разширени вени, но го бях чела някъде, а аз имам такива от 2-3 години и ето, че вече имам и разширени вени, така че съм склонна да вярвам, че има връзка между тях. Може и да има някакви процедури за премахване на спуканите капиляри ама не съм много запозната. Мисля, че могат да се махнат тези на лицето, но за краката не знам.
rose_92

Re: Как да разбера дали това да разширени вени и как да спра появяването им по-нататък?

Мнениеот Lollipop » 27 Юли 2015, 07:19

А с какъв лекар се прави консултация за разширените вени - съдов хирург?
Аватар
Lollipop

Мнениеот dejavu » 27 Юли 2015, 14:00

rose_92 написа:Не мога да кажа на 100 %, че спуканите капиляри задължително предшестват появата на разширени вени, но го бях чела някъде, а аз имам такива от 2-3 години и ето, че вече имам и разширени вени, така че съм склонна да вярвам, че има връзка между тях. Може и да има някакви процедури за премахване на спуканите капиляри ама не съм много запозната. Мисля, че могат да се махнат тези на лицето, но за краката не знам.

Да, тези по лицето ги махат, но в повечето случаи не са толкова много, както тези по краката, например, там не зная дали го правя и какъв е смисълът, смятам че след това доста бързо биха се появили отново!
dejavu

Мнениеот Pacienti » 27 Юли 2015, 15:06

Lollipop написа:А с какъв лекар се прави консултация за разширените вени - съдов хирург?

Да, при съдов хирург се ходи.
Pacienti

Мнениеот nadqta » 27 Юли 2015, 15:45

Pacienti написа:
Lollipop написа:А с какъв лекар се прави консултация за разширените вени - съдов хирург?

Да, при съдов хирург се ходи.

Но капилярите мисля, че и дерматолози могат да ги отстранят :roll:
nadqta

Мнениеот Monika_Spasova » 04 Сеп 2015, 15:21

Но капилярите ли са първия признак за разширени вени? И после какво се прави с тях, ако имам няколко капиляра какво следва? Аз имам на бедрата 2-3 такива на крак...
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот tochica. » 07 Сеп 2015, 22:39

Monika_Spasova написа:Но капилярите ли са първия признак за разширени вени? И после какво се прави с тях, ако имам няколко капиляра какво следва? Аз имам на бедрата 2-3 такива на крак...

Иди на съдов хирург, ако не друго, поне може да те пренасочи към добър специалист. Ако се претоварваш и си дълго време на крак, нормално е да имаш разширени вени.
Аватар
tochica.

Мнениеот Lollipop » 08 Сеп 2015, 09:19

То кой ли няма такива капилярчета. :) Въпреки че съм по цял ден седнала и аз имам няколко такива и изобщо не се притеснявам за тях, Мони :))
Аватар
Lollipop

Re: Изпробвани природни начини за премахване на разширени вени?

Мнениеот zagrijena » 04 Май 2016, 14:13

Баба ми си правеше едно мехлемче от цветове на кестен и олио и се мажеше с него. Облекчаваше й напрежението в краката поне.
zagrijena

Re: За разширени вени листа от люляк

Мнениеот roksana » 21 Сеп 2016, 16:23

То за разширените вени май нищо от народната медицина не помага.
roksana

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кръвоносните съдове