Наистина ли бебетата ни чуват, още преди да се родят?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Наистина ли бебетата ни чуват, още преди да се родят?

Мнениеот kauda » 18 Авг 2016, 15:32

Malina написа:Може и да стигат някакви вибрации, аз си милвам корема и си му говоря. ;) Като си сложа ръката отгоре и то спира да мърда и мъннкам или му говоря и се укротява. Може да си внушавам, но е яко :)

:heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: :heartbeating: Колко мило! Сигурно е страхотно! После как да не му говориш, след като по такъв начин усещаш, че то самото прави контакт с теб! :heartsfade:
Аватар
kauda

Мнениеот pavleta » 18 Авг 2016, 16:29

Дали специално му говори или не, майката и бебето винаги са в контакт и се усещат. Щом е доказано, че разпознават гласа на майка си, значи ни чуват още от утробата.
pavleta

Мнениеот Andrey » 27 Сеп 2016, 12:11

Сигурно чува бебето, все пак когато се роди съвсем бързо започва да реагира на звуци, така че най-вероятно си чува. :) Все пак, чува или не, това е начин и самия родител да свикне с идеята, че съвсем скоро ще има нов член в семейството, с който ще искаме да се сближаваме и да си говорим разни неща! :)
Аватар
Andrey

Мнениеот dessiblond » 29 Сеп 2016, 12:39

Мисля, че е доказано, че чуват в утробата. Чудно ми е как им помагат за развитието шумовете, които идват отвън, както се твърди.
dessiblond

Мнениеот kalinka-kuku » 29 Сеп 2016, 14:16

dessiblond написа:Мисля, че е доказано, че чуват в утробата. Чудно ми е как им помагат за развитието шумовете, които идват отвън, както се твърди.

Надали чуват чак толкова много неща, все пак след раждането минават дни, докато започнат да чуват и да различават звуци и то по-силни. Може би по-скоро долявят някакви вибрации, докато са в корема, надали имат чудесен слух.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Ani_ » 10 Апр 2019, 10:57

То няма как да се докаже, но съм чела доста статии, че чуват и разпознават гласовете на родителите си. По височината и спецификата им. Аз много говорих на корема си, ама само вкъщи - навън биха ме взели за луда :grin:
Ani_

Мнениеот Надя! » 23 Май 2019, 10:06

Не съм се информирала дали е истина, но бях достатъчно време сама, за да се наложи да си говоря с корема си :cool: Разказвах какво планирам за деня, какво ще купувам, как се чувствам и т.н, и т.н.
Надя!

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство