, какви подправки и мазнини им слагате и какви най-много подхождат. Засега съм пробвала само от картофи и сложих сол и олио. Първата тава я изгорих, но после се поправих
, какви подправки и мазнини им слагате и какви най-много подхождат. Засега съм пробвала само от картофи и сложих сол и олио. Първата тава я изгорих, но после се поправих
. Дебелината на парчетата също е от значение. Аз не пека на повече от 180-200 градуса. За картофи, тиквички и моркови на тази температура, за цвекло на по-ниската. Като подправки слагам сол, червен пипер, чесън, черен пипер, само на цвеклото му слагам сол и мазнина. Даже от зеле съм чувала, че някои правят
! Досега не съм правила такива експерименти в кухнята, дори от картофи не съм си правила домашен чипс, какво остава от други зеленчуци. Предпочитам да си ги ям както са си и сготвени по традиционния начин.annydance написа:Яла съм чипс от къдраво зеле, кейл мисля, че се наричаше. Не се пържи, а си се пече във фурната, осолено и подправено с пипер.
Mon_ton написа:annydance написа:Яла съм чипс от къдраво зеле, кейл мисля, че се наричаше. Не се пържи, а си се пече във фурната, осолено и подправено с пипер.
Къде го намери този кейл, в нашия град даже не съм виждала, и аз знам, че от него става чипс и бих пробвала.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта