Можем ли да лекуваме успешно гнойна ангина само с лимон и сода?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Можем ли да лекуваме успешно гнойна ангина само с лимон и сода?

Мнениеот suzii » 19 Окт 2016, 10:09

Да, аз имах този проблем и на мен ми помогнаха само бабините компреси.
Редувах компрес с ракия и черен пипер или компрес със синап, ракия и мед.(с вторият трябва да се внимава, доста е силен и парещ)
А като бях малка майка ме заведе при една докторка. Тя намаза една клечка за уши с нещо зелено , не знам какво беше...Спомням си, че бръкна с клечката в устата и обра с нея всичко от гърлото. Беше много неприятно, но ефикасно. На следващият ден вече нямах налепи и почувствах огромно облекчение.
suzii

Мнениеот asdddwww » 19 Окт 2016, 10:13

suzii написа:Да, аз имах този проблем и на мен ми помогнаха само бабините компреси.
Редувах компрес с ракия и черен пипер или компрес със синап, ракия и мед.(с вторият трябва да се внимава, доста е силен и парещ)
А като бях малка майка ме заведе при една докторка. Тя намаза една клечка за уши с нещо зелено , не знам какво беше...Спомням си, че бръкна с клечката в устата и обра с нея всичко от гърлото. Беше много неприятно, но ефикасно. На следващият ден вече нямах налепи и почувствах огромно облекчение.

С гранофорин сигурно те е намазала. Но в наши дни се твърди, че е по-добре да не се обтриват и изобщо да не се пипат сливиците, когато са възпалени.
Аватар
asdddwww

Мнениеот zagrijena » 19 Окт 2016, 10:21

Това зелено лекарство наистина е много ефикасно. Детето като малко често боледуваше от гнойна ангина и една лекарка ми го предписа. Каза да го мажа към основата на езика, то щяло да си отиде и към сливиците и наистина по-бързо минаха. На дете трудна работа да го мажеш навътре със сода лимон и всякакви други мазила.
zagrijena

Мнениеот gabinka_80 » 19 Окт 2016, 12:48

zagrijena написа:Това зелено лекарство наистина е много ефикасно. Детето като малко често боледуваше от гнойна ангина и една лекарка ми го предписа. Каза да го мажа към основата на езика, то щяло да си отиде и към сливиците и наистина по-бързо минаха. На дете трудна работа да го мажеш навътре със сода лимон и всякакви други мазила.

Че с това по-лесно ли е ? Пак да му обтриваш сливиците и да бъркаш в устата... :roll:
gabinka_80

Мнениеот Lollipop » 07 Ное 2016, 16:08

Мен лично ми идва да повърна, като си бъркам из гърлото, тва зеленото е гранулин.
Аватар
Lollipop

Мнениеот penelopa » 07 Ное 2016, 22:34

С лимон и сода не вярвам да мине гнойната ангина. Само антибиотици и това е.
penelopa

Предишна

Назад към Домашен лекар