Да заместим кубчетата бульон, но как?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Да заместим кубчетата бульон, но как?

Мнениеот analizatorka » 23 Фев 2016, 15:47

rabotnata pchela написа:Една колежка ми носи страхотна домашна шарена сол, абсолютно подкрепям, че това е идеалния заместител, прави храната ароматна и вкусна и няма никакви гадости вътре ;)

Шарената сол е божествена, даже на таратор си слагам :grin:
analizatorka

Мнениеот Локумът » 23 Фев 2016, 16:56

Мога да ви дам една идея за тея кубчета бульон, който използвате в момента. Жена ми направи голямо откритие, което наистина се крие в подправките. Нещо , което не се усещаме, е че ползваме все обикновени подправки. Ако комбинирате джинджифил, целина, кардамон, кориандър и босилек става страхотен наситен вкус, никога не си спестявайте целината, изключителен вкус!
Аватар
Локумът

Мнениеот pavleta » 25 Фев 2016, 13:44

Локумът написа:Мога да ви дам една идея за тея кубчета бульон, който използвате в момента. Жена ми направи голямо откритие, което наистина се крие в подправките. Нещо , което не се усещаме, е че ползваме все обикновени подправки. Ако комбинирате джинджифил, целина, кардамон, кориандър и босилек става страхотен наситен вкус, никога не си спестявайте целината, изключителен вкус!

Къде ги ползвате, в какви манджи подхождат?
pavleta

Мнениеот annydance » 22 Авг 2016, 09:06

Целината специално мисля, че не подхожда на всяка манджа. Аз лично не я предпочитам. Но за приготвянето на бульон с връзка от корени целина, магданоз, моркови и други кореноплодни става чудно.
annydance

Мнениеот Локумът » 20 Окт 2016, 15:21

pavleta написа:
Локумът написа:Мога да ви дам една идея за тея кубчета бульон, който използвате в момента. Жена ми направи голямо откритие, което наистина се крие в подправките. Нещо , което не се усещаме, е че ползваме все обикновени подправки. Ако комбинирате джинджифил, целина, кардамон, кориандър и босилек става страхотен наситен вкус, никога не си спестявайте целината, изключителен вкус!

Къде ги ползвате, в какви манджи подхождат?

Най-вече в супи, те според мен имат най-голяма нужда от отвкусяване. Същи и при печени картофи, ориз, ако е само с месо. :roll: Не го слагаме по разни яхнии, щото не се връзва.
Аватар
Локумът

Мнениеот suzii » 20 Окт 2016, 15:37

По-добре бульон от колкото разни съмнителни сокове.
Ако питате мен аз ще науча децата си да пият много айрян!
suzii

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети