Ще празнувате ли Хелоуин?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Защо мразим толкова Хелоуин?

Мнениеот Rali_hr » 20 Окт 2016, 11:01

Децата харесват костюмите, имайки предвид факта, че сме на 4-то място по детско затлъстяване в Европа не мисля, че децата ни страдат от липса на бонбони. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот puhcheto » 20 Окт 2016, 11:28

Аз не мисля, че го мразим толкова, просто някои повече мрънкат. Чужди, наши празници какво ото това, нали все е празник и е приятно и интересно да се отбележи.
Аватар
puhcheto

Мнениеот Jully » 21 Окт 2016, 11:39

Лошото е, когато забравяме собствените си празници, Хелоуин с нищо не допринася към нашата култура и към нашия мироглед. Но децата знаят какво се прави не Холоун, но не са наясно с традициите на нашите празници.
Аватар
Jully

Мнениеот ДаринкаМакедонска » 21 Окт 2016, 21:00

Живеем в свободна страна и всеки има право на мнение и свобода на действие.Българите като,че ли в последно време като чуят нещо за чужда култура и обичаи започват да "бълват"какви ли не критики.Но за сметка, че сме българи не знаем за нашата история и култура достатъчно.Да така е!Много малко са българите,които говорят на поколенията за българската история.Да не се оправдаваме с чужди празници.И със сигурност имаме теми за дискусия,които имат значение за страната ни.Нека оставим всеки сам да избере какво и как да празнува.
ДаринкаМакедонска

Мнениеот black » 22 Окт 2016, 20:22

Всичко си е до самосъзнание. Който иска да предаде родните традиции на децата си, ги предава. Който нехае за това, оставя децата си неуки за обичаите ни, но след години може да се запалят и да поправят грешката на родителите си. поне така ми се иска да бъде.
black

Мнениеот Rali_hr » 24 Окт 2016, 15:41

Има много хора, които хем мразят Хелоуин, хем по никакъв начин не отбелязват традициите със своите деца, за които толкова треперят да са научени да обичат България. :roll: Излиза така, че идеята е да се мрази, пък какво се обича не е от значение.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот irka » 24 Окт 2016, 21:23

Струва ми се, че е силно казано мразим. Как се мрази празник? По-скоро има едно нехаресване и настройване към чуждото и несвойственото. Но по-добре това, отколкото да си безразличен и да ти е все тая дали се празнува Хелоуин или Деня на будителите.
irka

Мнениеот Био доктор » 24 Окт 2016, 23:52

Просто това не е наш /на православните християни/ празник, но никой не ограничава никого да го празнува колкото си иска.
Православната църква чества първата неделя след Петдесетница денят на Вси светии.
Въпрос на избор и вероизповедание!
Био доктор

Мнениеот donni » 25 Окт 2016, 09:55

Американците нали са по шоуто и празника си са гопревърнали в шоу, а това привлича децата. Православната църква го отбелязва също този ден, но няма шоу. Времето и хората станаха такива, че се търси външния ефект, а не изначалното. Сигурна съм, че и американчетата няма да знаят защо на този ден празнуват.
donni

Мнениеот Био доктор » 25 Окт 2016, 09:58

Тук вече вината първо е в семейството и възпитанието на децата и също вина има и БПЦ, която не спомага нещата да се случват по-лесно. Винаги съм казвал, че много обичам, но имам голям резерв към някои от "посредниците" Му, с които ни се налага да контактуваме при посещения в храма.
Био доктор

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси