Ще празнувате ли Хелоуин?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Защо мразим толкова Хелоуин?

Мнениеот Paladin » 26 Окт 2017, 08:44

Не знам какъв им е проблемът, аз много харесвам празника, преобличаме се, понапиваме се, забавляваме се. Не го свързвам по никакъв начин с 1-ви Ноември и Деня на будителите. За мен това са два различни празника, все едно по-малко да харесвам Коледа, щото Нова година е след 5 дена. :) Приключваме едното и се сещаме за другото, така или иначе никой не отбелязва празника на будителите по някакъв кой знае колко специален начин, с някоя друга молитва в църква и поднасянето на един венец от важните особи на града. По всяко време може да се отиде до паметниците. Ние през останалото време да се сещаме добре. Но сме се сетили ВЕДНЪЖ и то щото преди това е Хелоуин.
Paladin

Мнениеот nefertiti » 26 Окт 2017, 17:41

Според мен важното е човек да се забавлява на празниците, а не какви са по народност.
nefertiti

Мнениеот Катето » 27 Окт 2017, 09:50

Все пак ние сме българии християни, това не е наш празник! Но ние винаги скланяме глва и следваме модата без да мислим за стоите принципи и духовност. Вместо да сеопитваме да съхраним традициите си, ние правим всичко по силите си да се поамериканчим. Ако това искате, добре.
Катето

Мнениеот Gold » 27 Окт 2017, 17:04

Какво като не е наш празник, ако ти носи положителни емоции? То ние, българите, по всякакъв начин сме склонили глава и ни тъпчат, та точно Хелуин ще ни е най-големият проблем.
Gold

Мнениеот kauda » 28 Окт 2017, 09:12

Не пречат малко забавления, не бива просто да се прави едното за сметка на другото. Макар че мен лично много ме е яд, никой не прави нищо специално на 1 ноември, надали говори, води децата си някъде, освен, че за тях е почивен ден, а родителите ибез друго са на работа. Ако са по-големи, ако имат ангажимент от училище - идат и после седнат на кафенце и изобщо не им дреме за будителите. Но сме моралисти винаги пред компютъра, патриоти сме на маса, изобщо пълен цирк. Един ден забавление и вече всички наскочили...
Аватар
kauda

Мнениеот Snejna » 30 Окт 2017, 13:49

Хората се снимат във фейсбук с надпис "когато американците сисложат мартеници, тогава аз ще празнувам хелоуин" :lol: Край няма бАлгарската простотия...
Аватар
Snejna

Мнениеот nefertiti » 30 Окт 2017, 16:11

Чудят се какво "остроумно" нещо да измислят.
nefertiti

Мнениеот Jully » 31 Окт 2017, 09:57

В крайна сметка всеки има право на избор. В моето семейство не се отбелязва, не обличам децата, не ги гримирам за празника, не правя нищо интересно по въпроса. Но това не означава, че бих се разсърдила, ако друг го прави, въпропс на личен избор.
Аватар
Jully

Мнениеот Elepharm » 02 Ное 2017, 19:26

Мисля, че не е лошо да се поинтересувате и от мнението на нашата Православна църква за този тъй наречен празник, малко преди Архангелова задушница, преди вашето иначе кръстено дете да надене костюмчето, което така щедро сте му купили.
Elepharm

Мнениеот Локумът » 03 Ное 2017, 12:58

Elepharm написа:Мисля, че не е лошо да се поинтересувате и от мнението на нашата Православна църква за този тъй наречен празник, малко преди Архангелова задушница, преди вашето иначе кръстено дете да надене костюмчето, което така щедро сте му купили.

Трявбад ас еинтересуваш, ако влагаш смисъл и ако търсиш нещо повече от забавление. Децата го приемат като възможност да се преоблекат като любим герой, или пък да се направят на зомбита и да отидат да се позабавляват с приятели и т.н. Няма нищо лошо. Тя цялата ни мара втасала, отдаде ни сме 100% на религията си, че вече опряхме до Хелоуина.
Останалото вече е самосъзнаение и начин на възпитание. Хубаво се направи на маймуна един ден в годината, ама пак отиди на кукерски събор, на събота на еленския бут, иди на Жеравна на сбора. Трябва да спрем с тоя хейт и да създаваме готини и достойни хора, толкова. А такива не се правят от 1 ден в годината. Не съм се интересувал от мнението на църквата, защото не изпълняваме никакви ритуали, на които вкарваме смисъл.
Но ти ако знаеш какво е мнението бих се радвал да го споделиш.
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси