Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Децата харесват костюмите, имайки предвид факта, че сме на 4-то място по детско затлъстяване в Европа не мисля, че децата ни страдат от липса на бонбони.
Аз не мисля, че го мразим толкова, просто някои повече мрънкат. Чужди, наши празници какво ото това, нали все е празник и е приятно и интересно да се отбележи.
Лошото е, когато забравяме собствените си празници, Хелоуин с нищо не допринася към нашата култура и към нашия мироглед. Но децата знаят какво се прави не Холоун, но не са наясно с традициите на нашите празници.
Живеем в свободна страна и всеки има право на мнение и свобода на действие.Българите като,че ли в последно време като чуят нещо за чужда култура и обичаи започват да "бълват"какви ли не критики.Но за сметка, че сме българи не знаем за нашата история и култура достатъчно.Да така е!Много малко са българите,които говорят на поколенията за българската история.Да не се оправдаваме с чужди празници.И със сигурност имаме теми за дискусия,които имат значение за страната ни.Нека оставим всеки сам да избере какво и как да празнува.
Всичко си е до самосъзнание. Който иска да предаде родните традиции на децата си, ги предава. Който нехае за това, оставя децата си неуки за обичаите ни, но след години може да се запалят и да поправят грешката на родителите си. поне така ми се иска да бъде.
Има много хора, които хем мразят Хелоуин, хем по никакъв начин не отбелязват традициите със своите деца, за които толкова треперят да са научени да обичат България. Излиза така, че идеята е да се мрази, пък какво се обича не е от значение.
Струва ми се, че е силно казано мразим. Как се мрази празник? По-скоро има едно нехаресване и настройване към чуждото и несвойственото. Но по-добре това, отколкото да си безразличен и да ти е все тая дали се празнува Хелоуин или Деня на будителите.
Просто това не е наш /на православните християни/ празник, но никой не ограничава никого да го празнува колкото си иска. Православната църква чества първата неделя след Петдесетница денят на Вси светии. Въпрос на избор и вероизповедание!
Американците нали са по шоуто и празника си са гопревърнали в шоу, а това привлича децата. Православната църква го отбелязва също този ден, но няма шоу. Времето и хората станаха такива, че се търси външния ефект, а не изначалното. Сигурна съм, че и американчетата няма да знаят защо на този ден празнуват.
Тук вече вината първо е в семейството и възпитанието на децата и също вина има и БПЦ, която не спомага нещата да се случват по-лесно. Винаги съм казвал, че много обичам, но имам голям резерв към някои от "посредниците" Му, с които ни се налага да контактуваме при посещения в храма.