Аз ли съм причината синът ми да лъже?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Аз ли съм причината синът ми да лъже?

Мнениеот pravilno » 21 Окт 2016, 09:52

Да, после всички са изненадани как се е случило и защо се е случило дадено нещо. Това, че не си обръщал внимание или си пренебрегвал признаците, не извинява. Инстинктивно всеки усеща кога има нещо нередно около детето му, колкото и да е зает, вглъбен в себе си или други неща. В това съм убедена.
pravilno

Мнениеот dinkog » 21 Окт 2016, 10:56

Все се сещате като стане късно, тва почнало да лъже, майка му го държи из късо, сякаш е домашен любимец. Оставете децата да бъдат личности, в наши дни забравяте, че отглеждате хора, а не някакви ваши роби-роботи. Затова ви и лъжат. Замислете се за отношенията на големи хора дори, когато са двойка дори, ако единия постоянно изисква от другия, иска да следва неговите заповеди, то човека нормално почва да лъже, за да си спести проблеми.
Аватар
dinkog

Мнениеот zagrijena » 27 Окт 2016, 13:54

Няма нищо лошо в това да имаш изисквания и да ги изискваш от другите. Но първо самият ти трябва да си готов да покриваш дадени изисквания, да даваш на другите, а не само да искаш и взимаш от тях.
zagrijena

Мнениеот Jully » 27 Окт 2016, 15:19

Особено тийновете, след като лъжат, то те пак ще излъжат. Тук трябва много сериозни разговори и то в прав текст, без да се пестят думи , но не и с обвинения. Само така може да се наложи чувство на справедливост, на контрол или на каквото и да е било. Дори и по този начин може да се внедри чувство за вина, което би било полезно в този случай.
Аватар
Jully

Мнениеот Rali_hr » 27 Окт 2016, 16:24

Jully написа:Особено тийновете, след като лъжат, то те пак ще излъжат. Тук трябва много сериозни разговори и то в прав текст, без да се пестят думи , но не и с обвинения. Само така може да се наложи чувство на справедливост, на контрол или на каквото и да е било. Дори и по този начин може да се внедри чувство за вина, което би било полезно в този случай.

Не знам дали е най-подходящо да им се внедри чувство на вина на такива деца, със сигурност трябва обаче да се говори адски много, за да се разреши проблемът и да се намерят истинските причини за лъжата и това държание на децата.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот black » 28 Окт 2016, 10:51

Чувството за вина е пагубно, дори когато си направил грешка и знаеш, че си виновен. Това е най-изяждащото чувство, на никой не трябва да му бъде вменявано и натяквано. Взимаш си поука и точка. Особено пък за дете или тийнейджър, това може да съсипе живота му. Разбиране и отношения на добра комуникация е нужно.
black

Мнениеот miron » 28 Окт 2016, 11:01

black написа:Чувството за вина е пагубно, дори когато си направил грешка и знаеш, че си виновен. Това е най-изяждащото чувство, на никой не трябва да му бъде вменявано и натяквано. Взимаш си поука и точка. Особено пък за дете или тийнейджър, това може да съсипе живота му. Разбиране и отношения на добра комуникация е нужно.

Е, чак пък да се затрие, щото се е почувствало виновно, за дето лъже ми се вижда много крайно.. Надали ще му дреме, честно да ти кажа.
miron

Мнениеот silver933 » 01 Ное 2016, 16:10

Като си възпитаваме децата сякаш са в концлагер няма какво друго да се очаква, освен, че логично няма да им хареса и няма да са много приятна компания в един момент и ще почнат и да лъжат и какво ли още не.. Дет' се вика да сте мислили овреме. От вас като изискват постоянно не ви ли писва?
Аватар
silver933

Мнениеот penny » 02 Ное 2016, 12:53

Това, че един родител е по-строг не означава, че е лош родител и трябва да бъде обвиняван за всички грехове. Синът е достатъчно голям, за да може да премисля нещата и да се съобразява с това, което майка му има предвид. След години такива деца, които са израснали с по-строги родители, са им благодарни, защото са им дали основата и дисциплината, които ще им помагат в живота.
penny

Мнениеот Jully » 02 Ное 2016, 16:03

А лошо ли е, ако родителите се държат добре с децата си и не са строги, не ги карат да бъдат роби без мнение?
Аватар
Jully

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети