Болна съм, но искам да имам дете

Re: Болна съм, но искам да имам дете

Мнениеот Mauritius » 27 Окт 2016, 10:04

Важното е, че имате човек до себе си, който е приел болестта ви, защото и това може да се окаже проблем. Не всеки може да приеме мисълта, че човекът, който харесва, има заболяване. Но щом двамата мислите в посока дете, ще намерите най-доброто решение за вас двамата.
Mauritius

Мнениеот analizatorka » 02 Ное 2016, 23:53

Според мен погледнете от друга гледна точка. Жива сте, справяте се с живота по свой начин и както умеете и можете, имате своите цели и работете за тях. Не се предавайте и не унивайте. Животът ни дава това, от което се нуждаем. за да вървим напред.
analizatorka

Мнениеот belleville » 17 Ное 2016, 17:39

Наистина е важна гледната точка. Ако гледате от тази, че имате страшна болест, която ще съсипе бъдещото ви дете, няма да се решите и няма да имате собствено. Но ако гледате от тази, че положението с повече усилия може да се контролира и да няма пречка пред едно такова желание, ще имате. А и детето може да не наследи диабета и да се роди здраво.
belleville

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Авг 2017, 09:05

Не трябва така да се ограничавате, няма гаранция, че детето ви няма даима диабет, дори и вие да сте здрави. Просто го приемате и продължавате. С диабет се живее, а и от дете като свикне с времето ще се оправи. Ако се приемат и по-сериозно новите препоръки диабетно болните да ядат повече протеини и мазнини и да намалят въглехидратите, може и да стигнете и до спиране на инсулина, дори. Потърсете информация за това.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Христина9703 » 25 Авг 2017, 14:59

Това въобще не е пречка.Аз също съм с диабет тип 1 и бях бременна.Единстветоно важно е да подържаш добър контрол над кръвната захар защото оказва влияние върху бебето.А това за предаването на болестта не ги вярвам.Виждала съм жена която няма в рода си диабетици и ражда момченце с диабет.А дори да родиш дете с диабет какво толкова,няма да живее пълноценен живот или какво..
Христина9703

Мнениеот Malina » 25 Авг 2017, 15:28

Христина9703 написа:Това въобще не е пречка.Аз също съм с диабет тип 1 и бях бременна.Единстветоно важно е да подържаш добър контрол над кръвната захар защото оказва влияние върху бебето.А това за предаването на болестта не ги вярвам.Виждала съм жена която няма в рода си диабетици и ражда момченце с диабет.А дори да родиш дете с диабет какво толкова,няма да живее пълноценен живот или какво..

Браво, че си се решила да имаш дете! А то в момента няма никакви изявени проблеми като диабет, нали?
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Lollipop » 28 Авг 2017, 11:54

Аз съм на мнение, че трябва да си родиш детенце. Какво толкова, може да се разболее и ако няма наследствени болни в рода си, а и медицината така е напреднала и така се е променила, че след 10 години може диабета да се лекува, или айде, да не се лекува, поне до голяма степен да бъде овладян прпоблема с него.
Аватар
Lollipop

Предишна

Назад към Приказки по женски