Гнойна ангина – домашни рецепти

Re: Можем ли да лекуваме успешно гнойна ангина само с лимон и сода?

Мнениеот Pipilota » 19 Окт 2016, 09:36

black написа:Няма такова нещо, представяте ли си тази гной дни наред да е в гърлото ти и да попада надолу в стомаха при всяко преглъщане! Сигурен край според мен. Не бих си направил такъв експеримент.

Блякз, по принцип обачене си представям да влезе в стомаха. :lol: Има си хора, които продължават да твърдят, че някои неща се изкарват за 7 дена със или без антибиотик. :wink:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот suzii » 19 Окт 2016, 10:09

Да, аз имах този проблем и на мен ми помогнаха само бабините компреси.
Редувах компрес с ракия и черен пипер или компрес със синап, ракия и мед.(с вторият трябва да се внимава, доста е силен и парещ)
А като бях малка майка ме заведе при една докторка. Тя намаза една клечка за уши с нещо зелено , не знам какво беше...Спомням си, че бръкна с клечката в устата и обра с нея всичко от гърлото. Беше много неприятно, но ефикасно. На следващият ден вече нямах налепи и почувствах огромно облекчение.
suzii

Мнениеот asdddwww » 19 Окт 2016, 10:13

suzii написа:Да, аз имах този проблем и на мен ми помогнаха само бабините компреси.
Редувах компрес с ракия и черен пипер или компрес със синап, ракия и мед.(с вторият трябва да се внимава, доста е силен и парещ)
А като бях малка майка ме заведе при една докторка. Тя намаза една клечка за уши с нещо зелено , не знам какво беше...Спомням си, че бръкна с клечката в устата и обра с нея всичко от гърлото. Беше много неприятно, но ефикасно. На следващият ден вече нямах налепи и почувствах огромно облекчение.

С гранофорин сигурно те е намазала. Но в наши дни се твърди, че е по-добре да не се обтриват и изобщо да не се пипат сливиците, когато са възпалени.
Аватар
asdddwww

Мнениеот zagrijena » 19 Окт 2016, 10:21

Това зелено лекарство наистина е много ефикасно. Детето като малко често боледуваше от гнойна ангина и една лекарка ми го предписа. Каза да го мажа към основата на езика, то щяло да си отиде и към сливиците и наистина по-бързо минаха. На дете трудна работа да го мажеш навътре със сода лимон и всякакви други мазила.
zagrijena

Мнениеот gabinka_80 » 19 Окт 2016, 12:48

zagrijena написа:Това зелено лекарство наистина е много ефикасно. Детето като малко често боледуваше от гнойна ангина и една лекарка ми го предписа. Каза да го мажа към основата на езика, то щяло да си отиде и към сливиците и наистина по-бързо минаха. На дете трудна работа да го мажеш навътре със сода лимон и всякакви други мазила.

Че с това по-лесно ли е ? Пак да му обтриваш сливиците и да бъркаш в устата... :roll:
gabinka_80

С какви народни рецепти лекувате болно гърло?

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Ное 2016, 12:50

Вече втора седмица съм болна, минах през хрема, кашлица, болки в гърдите, а сега за финал след като мислех, че почти съм оздравяла, почна да ме боли гърлото - и то само от едната страна. :banghead: Вече да си призная ми омръзна да съм болна, по цял ден смуча лукчета, вечер си връзвам врата с ракия и черен пипер,но ефект не намирам да има. :-| Обикновено това ми е достатъчно да се излекувам, но явно не и този път. :sad:
Вие как лекувате болно гърло, какви съвети ще ми дадете и какви са вашите методи за лекуване на болно гърло? :helpsos:
Аватар
rabotnata pchela

Re: С какви народни рецепти лекувате болно гърло?

Мнениеот Pipilota » 03 Ное 2016, 13:55

За мен най-доброто е да се използва компре с извара. Друго, което ми е вършило работа е гаргара с лимонов сок или салвия със сода.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот exotic » 03 Ное 2016, 14:45

Мед с чай пия, когато ме боли гърлото. Но да е леко топъл, а не горещ. Облекчава ми и ако има и кашлица, още по-добре действа.
exotic

Мнениеот Lollipop » 03 Ное 2016, 15:21

В чаша топла вода добавяш 1 ч.л. сол, за предпочитане морска. Разбъркай, докато се разтвори. След това сложи 1 ч.л. ябълков оцет и си правиш гаргара.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kremiliya » 04 Ное 2016, 12:05

Избягвай да правиш копреси, че такъв ужас съм си докарвала от тях, по-добре някаква гаргара, ако до 2-3 дни не почувстваш подобрение потърси лекар и следва ред на антибиотика.
Аватар
Kremiliya

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)