Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Мнениеот ramimni » 04 Ное 2016, 14:33

За да роди във водата, трябва майката да отговаря на няколко важни критерия, не всяка може да изживее това нещо. Може много да иска една жена да роди така, но ако бебето не е в правилната позиция или има някакво заболяване майката, това не се препоръчва казва докторката.
ramimni

Мнениеот Gold » 07 Ное 2016, 15:15

Намерих още едно хубаво интервю за нещата, които си говорим тук. http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=5057.
Подробно се разказва как точно се случва всичко. Как изглежда ваната, подготовката, кога влиза майката, ползите и предимствата от водата, как се избягва момента с разкъсването, как няма нужда от болкоуспокояващи и тн. Направи ми впечатление споменаването и на придружител, освен медицинския персонал. Значи татковците също могат да присъстват.
Gold

Мнениеот analizatorka » 07 Ное 2016, 16:06

Всичко хубаво, само да започнат повече болници да го предлагат.
analizatorka

Мнениеот Lollipop » 07 Ное 2016, 16:10

Може би защото там няма други хора, додкато в родилна зала не се знае дали няма да има и друга родилка, на която може би няма да й е приятно някой да стои там, докато се измъчва.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Gold » 07 Ное 2016, 16:45

Според мен си е до политика на съответната болница дали да позволява или не присъствие на роднини. Не пише, да е позволено само за водното. Аз го виждам като подход за осигуряване на комфорт и максимално спокойствие за родилката. Ако присъствието на близък е важно за нея, да го има.
Gold

Мнениеот nefertiti » 08 Ное 2016, 17:27

Мерси, Gold. Не знаех, че в Свети Лазар имат водно раждане още от 2011. Но те са си модерна болница, де.
За присъствието на бащата при раждането- то хубаво има възможност, ама дали всички мъже имат смелостта :grin: . Макар че, те сигурно могат да застават и от горната страна на басейна и само да подкрепят майката.
nefertiti

Мнениеот viking » 08 Ное 2016, 22:14

Като застанат от горната страна мъжете, едва ли ще им е по-леко, пак ще се вижда достатъчно, за да им стане зле :lol: . Аз съм за това да има повече варианти и възможности пред родилките и да си избират, ако обстоятелствата го позволяват.
viking

Мнениеот Kremiliya » 09 Ное 2016, 10:20

viking написа:Като застанат от горната страна мъжете, едва ли ще им е по-леко, пак ще се вижда достатъчно, за да им стане зле :lol: . Аз съм за това да има повече варианти и възможности пред родилките и да си избират, ако обстоятелствата го позволяват.

Е чак пък да им стане зле, надали. Разбира се, това не е за всеки мъж, затова и всеки има право на избор. Не знам колко от вас са раждали, но аз като се гледах отгоре нищо не съм видяла да си призная честно. :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Leonora » 09 Ное 2016, 15:41

Да не ги мислим мъжете, все ще се справят с неудобството :) Щом са решили да присъстват, то ще е за подкрепа на майката, а и за да се почувстват и те еднакво свързани с детето още от първия момент. Хубаво е, че болницата дава възможност, а не се приема по презумпция, че бащата няма място по време на това важно събитие. Бащите са не по-малко родители от майките.
Аватар
Leonora

Мнениеот Lili_pili » 09 Ное 2016, 15:57

Ако един татко е решил да присъства на раждането, то той трябва да е запознат какво представлява и че това не е най-красивата гледна, чисто естетически. Но любовта в тези моменти е повече от естетиката. :heartbeating:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми