Грижа за дамската кожата вкъщи! 35+

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Грижа за дамската кожата вкъщи! 35+

Мнениеот Gorica23 » 01 Ное 2016, 12:02

annydance написа:Значи ако се грижи добре за кожата си човек, ще се размине с по-малко процедури и главоболия :smile: . Ако не, има да обикаля и да плаща...

Грижата за кожата е комплексна. Начина на живот, стреса, храната, генетични предпоставки... всичко оказва влияние. За да се забави стареенето като процес, трябва навреме да се започне с поддръжката ѝ. :)
Gorica23

Мнениеот Snejna » 01 Ное 2016, 17:19

Всичко е свързано, ако се грижиш цял живот за кожата си е едно, друго е, ако не полагаш никакви грижи. Има някои жени, които са богопомазани с добри гени и кожата им изглежда добре, въпреки годините, но други се състаряват много рано.
Имаше една японка или китайка, от тези азиатските страни, която се грижеше с часове за кожата си ежедневно и изглеждаше като ученичка! :shock: така че грижата за кожата не бива да се пренебрегва... и това го казвам не от опит,а от чете, аз лично не полагам абсолютно никакви грижи, мажа се с нощен крем, сутрин с дневен и заминавам, без да правя нищо по-различно от това, никакви процедури. Веднъж месечно си правя някаква маска за лице, а веднъж в седмицата масаж, измислен от самата мен.
Аватар
Snejna

Мнениеот julianne » 02 Ное 2016, 10:37

Не всеки може да се похвали с добри гени и младежко излъчване по природа. Аз само си почиствам лицето сутрин и вечер и го мажа с дневен крем заради сухата кожа, да не ми опъва, а не заради суета. Чета, интересувам се от козметични процедури, но засега задържам и не предприемам нищо, въпреки че съм над 35. Храненето също е от значение.
julianne

Мнениеот Pacienti » 03 Ное 2016, 18:07

Вече съм го казвала, но ще се повторя, че кожата е най - големият орган в човешкото тяло и реагира на всичко, което се случва в живота ни.
Повечето започваме да полагаме по-специални грижи, чак когато се проявят признаци на повехналост, което според мен е грешка. Има процедури, които действат превантивно и ако се започнат навреме, процеса на стареене се забавя.
Pacienti

Мнениеот balsam » 03 Ное 2016, 21:11

Какво ще рече навреме? На 20 години? На 30? И какви точно грижи и процедури? В началото се почиства само лицето, едва ли е нужно нещо повече. Кога е по-сериозното отношение?
balsam

Мнениеот Leonora » 08 Ное 2016, 13:36

То почистването и хидратирането е важно цял живот. Но и за всяка отделна възраст си има подходящи грижи. Като се почне от тийнеджърството с младежките пъпки, мазна кожа, акне, те все си искат специални грижи. Като се изчистят пък идва възрастта, която искаме да съхраним най-дълго и там вече идват на помощ варианти за нежна грижа. След това пък разчитаме и на повече.
Аватар
Leonora

Мнениеот viking » 08 Ное 2016, 22:54

Аз не съм имала много пъпки като тийнейджърка и не съм мазала с нещо специално лицето си, само съм го почиствала, а и нямаше толкова богат избор от козметика както сега. Сега има всякакви продукти и за каквото се сетиш.
viking

Мнениеот Gorica23 » 09 Ное 2016, 18:14

viking, късметлийка си, някои хора първо се борят с акнето, после с белезите. То си е социален проблем, удря те по самочувствието, абе гадна работа. Сега благодарение на напредъка на естетичната медицина много по-лесно се преборва.
Gorica23

Мнениеот Pacienti » 21 Ное 2016, 18:39

balsam написа:Какво ще рече навреме? На 20 години? На 30? И какви точно грижи и процедури? В началото се почиства само лицето, едва ли е нужно нещо повече. Кога е по-сериозното отношение?

Ще рече винаги. Аз имам момчета, но ги водя на преглед профилактично. Брат ми има проблемно акне, пребориха го, но продължава с грижите, като хигиена, внимава с храните. В грижата за кожата, няма възраст и пол. :)
Pacienti

Мнениеот red_eyes » 22 Ное 2016, 11:18

Абсолютно съм съгласна, проблемите с кожата не са "патент" само на жените. Който няма проблеми е щастливец, но останалите постоянно трябва да полагат грижи. А с помощта на дерматолог нещата стават по-лесно и успешно.
Аватар
red_eyes

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим