YoLindi написа:Има бащи, които са много грижовни или поне полагат усилия да се интересуват от децата си. Може да не сядат да пишат с тях домашни, но когато ремонтират нещо, им показват или ги учат на мъжки работи. И това е нещо.
lina7 написа:аз съм забелязала, че вс епо-малко време отделяме на децата. И с мен беше така,тъй като бях по-голямо дете, за мен нямаше кой знае какво внимание, а не трябва да е така. Но пък сега с толкова мн работа и тези таблети, на които стоят денонощно, усещам че положението се влошава...
Аз постоянно чета книги на английски за психологията на децата и смятам, че винаги съм била доста добър психолог, но понякога дори и на мен ми е трудно и все си мисля , че не отделям достатъчно време. Иначе нявсякъде повтарят някакви съвети от този тип http://www.tochici.bg/12-saveta-kak-da- ... re-chast-2 и аз все ги чета, но на теория е лесноама на практика. И все пак мисля, че активностите навън най-ни помагат да сме заедно, гледаме всяка събота да сме в планината
mimeto90 написа:Дааа, знаем натеория, че не трябва да казваме това или онва, да не закъсняваме заради работата или да работим вкъщи, да не се ядосваме и да си го изкарваме не децата, но на практика не винаги е така. Все пак всички са живи хора. Но въпросът е да не се преминава границата и да се усетиш навреме, когато тръгнеш да залиташ. Това е трудното.
Назад към Възпитание, грижа и съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта