Ухапване от змия - първа помощ, въпроси, отговори, коментари

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.

Re: Как да се справим със заплахата от змии?!

Мнениеот rose_92 » 18 Ное 2016, 04:03

Ние имаме вила в Стара планина и откакто се помня, не съм виждала змии там - само кожи съм намирала, но тази година видях цели 2!!! За мен змиите са най-големият ужас. Едната беше пепелянка. Бях се запътила към вратата да сложа перде, за да не влизат мухи, а пред вратата беше паднал един улук и добре, че я видях, че е там иначе можеше и да ме ухапе..Като я видях изпищях и тя започна да се увива - щях да получа удар. Отидох навътре при приятеля ми, викнах го и той си помисли, че си измислям, защото не я виждахме. После я забелязахме как се беше скрила в една дупка на вратата ама на половината..и той все една пръчка и я уби. Аз по принцип не искам да ги убиваме, но тя като е пред вратата и не си отиде както да правим..Все пак е и отровна.
На следващия ден се бях поуспокоила малко и когато изхвърлих един леген с вода на пътеката до къщата и видях една много голяма сива змия (предполагам усойница), която набързо избяга надолу по пътя..Много си обичам вилата ама рядко ходим там и мястото е обрасло - вече като ги видях наистина се уплаших много. До сега все си мислех, че усещат хората от далече и бягат ама явно не е така..
Ползвали ли сте репеленти срещу змии и дали помагат?
rose_92

Мнениеот BeenieGal » 18 Ное 2016, 09:45

Ти колеми приключения си имала! Поизчистете напролет около вилата, а пък и следващата може да няма толкова змии. Тази година беше някаква напаст. Аз не съм попадала на тях, но не съм и ходила по такива места.
Аватар
BeenieGal

Мнениеот rose_92 » 18 Ное 2016, 20:23

BeenieGal написа:Ти колеми приключения си имала! Поизчистете напролет около вилата, а пък и следващата може да няма толкова змии. Тази година беше някаква напаст. Аз не съм попадала на тях, но не съм и ходила по такива места.

Еми аз ако можех да режа дървета и израстъци, да съм изчистила до сега ама не мога. Баща ми го мързи и няма кой да отиде да изчисти мястото. А то там трябва да са поне 2-3 човека, защото мястото е голямо.
rose_92

Мнениеот irka » 21 Ное 2016, 21:43

Отразяването от 112 е много трудна работа :mrgreen: , ако не си на умиране, няма шанс.
irka

Мнениеот magi81 » 23 Ное 2016, 12:42

Някъде бях чела че се слага чесън в чорапите за да отблъсква змиите. Дано никой не попада на тях все пак
magi81

Мнениеот valensiq » 23 Ное 2016, 13:57

magi81 написа:Някъде бях чела че се слага чесън в чорапите за да отблъсква змиите. Дано никой не попада на тях все пак
Дали ще има ефект, то вярно, че всички мразят чесъна, но чак да избягат змиите, звучи ми невъзможно! :shock: може би някой запален планинар трябва да каже, дали има ефект това.
Аватар
valensiq

Re: Как да се предпазим от змии и влечуги без да ги нараняваме?

Мнениеот Monika_Spasova » 13 Юни 2017, 11:50

Колкото съм истерична аз, бих се предпазила с писък, но няма да свърши работа. Има разни репеленти, ама колко вършат работа, не знам. Сблъска ли се човек със змия, отровна или не, най-разумно е да запази спокойствие и бавно да се отдалечи без резки движения.
Аватар
Monika_Spasova

За или против змиите като домашен любимец?

Мнениеот violeta_tsvetanova » 01 Мар 2018, 13:05

Много неприятни истории съм чувала за змии, които са избягали от терариумите си и как собствениците са ги намирали до тях в леглата. Добави и живите мишки, които трябва да се жертват всеки ден като храна за змията и ужасът е пълен. Вие бихте ли си гледали вкъщи по едно питонче или смятате, че това са животни, които са непригодни за домашни любимци?
violeta_tsvetanova

Re: За или против змиите като домашен любимец?

Мнениеот Low Key » 01 Мар 2018, 14:38

Змиите, а не кучетата, са най-добрият приятел на човека :cool: Няма да се изненадаш като те охапят, защото си знаеш, че ще се увият около врата ти при първа възможност.
Аватар
Low Key

Re: За или против змиите като домашен любимец?

Мнениеот Shushka_95 » 01 Мар 2018, 17:35

Изключително против! Какви са тия простотии? Тия хора как спят спокойно не мога да разбера? Не се ли страхуват, че някоя змия, ще се увие около врата им и ще ги удуши! Пълни ненормалници!
Shushka_95

ПредишнаСледваща

Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот