Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот S_Milenska » 01 Дек 2016, 14:56

Gorica23 написа:Pipilota, искаш да кажеш, че никога не си правила изследвания!? То не е задължително някой да кръшне за да се получи възпаление.

Не съм си правила и аз микробиологии, не трябва ли да имаш някакви проблеми, че да си правиш такива изследвания? :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 01 Дек 2016, 15:42

Аз цитонамазки си правя само. Като правя секс задължително е с презерватив. Нямам намерение да обирам заразите на всеки. Запомнила съм натякването на майка ми така поне да се пазя, ако не друго :smile: .
MaLkA_sLaDoRaNa

Мнениеот tinkerbell » 01 Дек 2016, 15:45

S_Milenska написа:
Gorica23 написа:Pipilota, искаш да кажеш, че никога не си правила изследвания!? То не е задължително някой да кръшне за да се получи възпаление.

Не съм си правила и аз микробиологии, не трябва ли да имаш някакви проблеми, че да си правиш такива изследвания? :roll:

Не е задължително да се чака да има явен проблем. Както понякога си пускаме контролно кръвни картини, за общото ни здраве е важно да се правят от време на време за всичко профилактични изследвания. Не е необходимо да са на куп, но да си следи човек. Никога не сме застраховани от нищо.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Snejna » 01 Дек 2016, 15:49

Наиситна е добре понякога профилалктично да се правят такива микробиологични изследвания, колкото да сме спокойни, най-малкото.
Аватар
Snejna

Мнениеот Doktoricata » 01 Дек 2016, 19:08

Явно сте малки още, но всяка жена водеща сексуален живот трябва да си прави веднъж годишно изследване. А ако решите да имате дете, задължотелно си пуснете виросология и микробиология предварително.
Doktoricata

Мнениеот Harmony » 02 Дек 2016, 09:25

Като плануваме бебе задължително трябва да сме проверили и тази част, отделно да си прочистим тялото и да започнем с фолиевата киселина.
Аватар
Harmony

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2016, 10:17

Harmony написа:Като плануваме бебе задължително трябва да сме проверили и тази част, отделно да си прочистим тялото и да започнем с фолиевата киселина.

Това наистина ем ного важно, да се премине през някой друг преглед и после да започне бебеправенето, особено в по-късна възраст, айде ако стане от изневиделица, няма да го връщаме, но е добре да имаме едно на ум.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Neven498 » 02 Дек 2016, 11:46

Едно недоизлекувано възпаление или неуловено и нетретирано заразяване или пък хронично появяващи се неща, могат да се окажат голям проблем за забременяването.
Аватар
Neven498

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Doktoricata » 02 Дек 2016, 15:04

Здравната култура определено не ни е на ниво. В друга тема имаше изказвания, че никога не са си правили изследвания и едва ли не чакат проблем за да си пуснат една микробиология примерно. Карат го на доверие без да се замислят, че профилактичните прегледи са задължителни. Ето вчера беше световния ден за борба със СПИН, а колко от нас са се изследвали?
Doktoricata

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот nefertiti » 05 Дек 2016, 16:24

Аз не съм се изследвала специално само за това. Изследвала съм когато са се налагали общи тестове и покрай тях съм използвала да се пусне и за спин, като така и така ще чакам резултати. Но ако ми се случи рисково преживяване, бих намерила нужното време да направя.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология