Тази вечер правя една страхотна супичка за утре и искам да споделя рецептата. Тя е лесна, бърза, вкусна и много подходяща за студените дни.
Турска супа с червена леща
1 глава лук, 3-4 скилидки чесън се нарязват и задушават на среден огън в 4 супени лъжици олио или зехтин. Когато поомекнат, се добавят нарязани на малки кубчета един голям морков и един голям картоф. Когато и те леко омекнат, идва ред на 1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер и 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер. Разбъркваме няколко пъти, прибавяме 1.5 чаена чаша червена леща и около литър вряла вода. Нека поври 2-3 минути. Посоляваме на вкус и подправяме с: по 1/2 чаена лъжичка кимион, кориандър, джинджифил. Последно слагаме 2 супени лъжици доматено пюре и доваряваме. Става бързо, защото лещата иска не повече от 15 минути. Това е всичко :) При сервиране любителите на лютото могат да си сложат чили.
Много я обичам тази уютна, сгряваща супичка :)