Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот tinkerbell » 08 Дек 2016, 14:01

Защо интимните инфекции да са само плод на полово предавани болести? Бактериална зараза може да възникне и от настинки, и от атибиотици, а тя после по полов път да се прехвърли и на партньора. Нищо не губи човек ако си пуска веднъж годишно общ пакет изследвания, които да покриват основно нещата за интимното здраве.
Аватар
tinkerbell

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lyomi » 08 Дек 2016, 15:27

Не знаех, че и така може да се получат проблеми. От тия грипове, които през цялата година върлуват, и от антибиотиците, които пием едва ли не през месец-два, излиза, че един път на година е малко. Съмнявам се масово да се получават такива инфекции, сигурно по-малко хора са предразположени.
Lyomi

Мнениеот tinkerbell » 09 Дек 2016, 12:50

Не е масово. Казвам го от гледна точка, че трябва да имаме предвид и такива фактори. Не бива да смятаме, че сме 100% защитени от инфекции и щом с партньора сме си верни профилактиката не ни е нужна. Някои пъти неща се появяват от косвени обстоятелства.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Lili_pili » 09 Дек 2016, 13:51

След като е толкова важно, защо на прегледите гинеколозите не го препоръчват?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот zheleva212 » 09 Дек 2016, 14:58

tinkerbell написа:Не е масово. Казвам го от гледна точка, че трябва да имаме предвид и такива фактори. Не бива да смятаме, че сме 100% защитени от инфекции и щом с партньора сме си верни профилактиката не ни е нужна. Някои пъти неща се появяват от косвени обстоятелства.

За разлика от другото, тези неща не зависят от нас. Не можем да седнем да гадаем дали ако изпием еди кой си антибиотик, ще получим инфекция. Прекалено ми се струва. Щом си сигурен в себе си и партньора си, защо да си вкарваш някакви възможно потенциални сценарии? Когато се появи проблем, независимо от причината, се заемаш да го решиш. Човек не може да се застрахова от всичко, това избива на параноя вече. Все едно за да не се разболееш от рак, да спреш да се храниш, защото някои храни може да го предизвикат. Не знам дали разбираемо се изразих, но съм на мнение, че е достатъчно да правим необходимия минимум, другото няма как да го предвидим.
zheleva212

Мнениеот Neven498 » 12 Дек 2016, 12:16

zheleva212 Защо да трябва след всеки антибиотик? Не става ли дума, че при профилактичните прегледи е хубаво да не се изключва нищо. Лекуването е ясно, че когато има проблем. Ама с профилактиката човек се презастрахова от неща, които не очаква.
Аватар
Neven498

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот ramimni » 14 Дек 2016, 17:16

Neven498 написа:Едно недоизлекувано възпаление или неуловено и нетретирано заразяване или пък хронично появяващи се неща, могат да се окажат голям проблем за забременяването.

Да, и обикновено се разбира, когато бебеправенето се закучи :sad: .
ramimni

Мнениеот annamaria » 14 Дек 2016, 17:28

от моя опит знам, че и при наличието на симптоми има значение какви точно изследвания ще ти се назначат. някой път те си приличат, но причините се оказват различни. разказвала съм по този въпрос, как и със изследвания гинеколожката ми не успяваше да ми назначи успешно лечение, докато не отидох при венеролог, който съобрази да ми пусне друг вид изследване, улови причината за възпалението и го излекувахме.
annamaria

Мнениеот Doktoricata » 20 Дек 2016, 17:01

zheleva212, никой не си вкарва сценарии, а говорим за профилактика. Лично аз смятам, че всяка уважаваща се жена трябва веднъж в годината да ходи на профилактичен преглед, независимо дали има доверие на партньора си и да се изследва.
Според теб, защо всяка забременяла жена задължително се изследва?
Doktoricata

Мнениеот pavleta » 21 Дек 2016, 12:05

За мен профилактичен преглед и цитонамазка всяка година задължително. Ако забележа случайно
нещо странно и необичайно, няма да се помотавам и ще отида на лекар, независимо дали гинекологично или по кожата или в друга област. Но да ходя на венеролог всяка година без да имам някакви притеснения, не го правя. Надявам се това да не ме прави безотговорна към здравето ми :smile: , да ходиш на профилактични прегледи всяка година си мисля, че е доста отговорно даже.
pavleta

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология