Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Дек 2016, 14:39

така или иначе и лекаря, ако е кадърен забелязва някакви неща. Последно ходих при една лекарка, която уж ми направи профилактика, а се оказа, че имам раничка, която тя не е видяла изобщо. Ходих при моята лекарка, която не работи със здравна каса (което е оправданието ми, защо профилактично не ходих при нея), та сега си докарах до главата куп проблеми и излишни пари. Имам и течение, та утре ще ходя на микробиология, да излекуваме течението, после ще е раничката, след празниците. :sad: Хич не ми е весело и се притеснявам, че хич не ми е приятно да ме боли. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Neven498 » 21 Дек 2016, 15:50

То въпроса не е при какъв доктор ще отидеш, а да се увериш, че си избрал професионалист, който ще ти провежда истинска профилактика когато идеш. Нали за това го правим, за да се предпазим от нещата, за които нямаме съзнание, че са ни заплаха. Ето пчеличката усеща проблем и отива директно него да лекува, а не просто на профилактика.
Аватар
Neven498

Мнениеот kauda » 21 Дек 2016, 16:34

rabotnata pchela написа:така или иначе и лекаря, ако е кадърен забелязва някакви неща. Последно ходих при една лекарка, която уж ми направи профилактика, а се оказа, че имам раничка, която тя не е видяла изобщо. Ходих при моята лекарка, която не работи със здравна каса (което е оправданието ми, защо профилактично не ходих при нея), та сега си докарах до главата куп проблеми и излишни пари. Имам и течение, та утре ще ходя на микробиология, да излекуваме течението, после ще е раничката, след празниците. :sad: Хич не ми е весело и се притеснявам, че хич не ми е приятно да ме боли. :mrgreen:

Кофти, дано всичко да мине бързо и лесно! Случва се , понякога, но след като всичко сте го хванали навреме, няма да има нищо страшно и бързо ще мине и замине. Но ето, важното е да се обръне внимание на лекаря какъв е!
Аватар
kauda

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот kauda » 21 Дек 2016, 16:53

Е, за съжаление, ако не попаднеш на добър гинеколог, то може да не ти прави някакви други изследвания, освен обичайната цитонамазка. Микробиология и аз винаги съм си искала, никога не са ми предлагали.
Аватар
kauda

Мнениеот svetlozara » 22 Дек 2016, 10:45

Никога не са ми горили раничка, неприятно и болезнено ли е?
svetlozara

Мнениеот lini_leni » 22 Дек 2016, 11:58

Как така ще искаш, пък ти отказват? Не искат да ти вземат парите, не може да бъде :shock: !
lini_leni

Мнениеот Gorica23 » 22 Дек 2016, 12:26

Това е проблема, че като си с направление, май гледат да спестят някои изследвания, ако не си ги поискаш сам.
Gorica23

Мнениеот gabinka_80 » 22 Дек 2016, 13:32

Нашите лекари от всичко искат да спестят, вместо да се погрижат пациентите им да са наред! Особено, когато има нужда, все пак може да се каже " виж, нямам инаправления, ако искаш да си го платиш - ще ти взема, ако не ела в началото на другия месец".
gabinka_80

Мнениеот gabinka_80 » 22 Дек 2016, 13:39

svetlozara написа:Никога не са ми горили раничка, неприятно и болезнено ли е?

Разбира се, че е болезнено, но не чак толкова много по-скоро е неприятно. Зависи с какво се гори.
gabinka_80

Мнениеот sofi_black » 22 Дек 2016, 16:15

Изобщо не боли горенето на раничка, само чувстваш едно тъпо, неприятно усещане, но няма болка, дори и след това. Трябва известно време да не се прави секс, може малко кървене като зацапване да се получи, но бързо минава.
sofi_black

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология