Ще празнувате ли Хелоуин?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Защо мразим толкова Хелоуин?

Мнениеот kauda » 25 Окт 2016, 10:44

Не разбирам, защо толкова се хващате, знаят ли не знаят ли значението. :roll: много дребнаво е всичко и все се търси под вола теле. Ден за забавление, без да мислите дали Господ е казал така да се празнува или не. А що се отнася до българската църква, тук не можеш да разбереш нищо, те са едни хора, ламтящи за дарения. Нито свято няма в нашата църква, та да се почита това, което тя ще ни казва.
Вярата трябва да е усещане, да е нещо, което те кара отвътре да вярваш, да си в мир със себе си. Ако се превърне в показно, то вече не е вяра, а е цирк. Така че, ако ви харесва да празнувате нещо - празнувайте го. Следвайте вашите усещания и съм сигурна, че Бог ще е доволен от това, което правите, че не изневерявате на себе си и на вътрешния си мир. Ако постоянно се хока колко е лошо чуждото, по какво се различаваме от мюсюлманите, отричащи всяка друга религия, които толкова мразим?
Аватар
kauda

Re: Защо заимствахме Хелоуин, но не и Денят на благодарността?

Мнениеот ramimni » 31 Окт 2016, 15:14

Тази тема направо ме извади от равновесие! Американците не знам за какво трябва точно да са благодарни, може би за това, че предците им са избили индианците, за да могат да се настанят те и да заграбят всичко. Ние си имаме достатъчно и хубави празници, обичаи и история, не е нужно да ги подменяме.
ramimni

Мнениеот rabotnata pchela » 31 Окт 2016, 15:25

ramimni написа:Тази тема направо ме извади от равновесие! Американците не знам за какво трябва точно да са благодарни, може би за това, че предците им са избили индианците, за да могат да се настанят те и да заграбят всичко. Ние си имаме достатъчно и хубави празници, обичаи и история, не е нужно да ги подменяме.

Защо ще подменяш, а няма да допълваш? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Ное 2016, 13:25

Няма алтернатива на Хелоуин из България. На Сирни заговезни има кукери, но аз не съм кукер,но оня ден бях вещица, та общото не го виждам. :mrgreen: А що се отнася до това, какво трябва и какво не трябва да се предава на децата, то на следващия ден никой никой нее спрял да отбележе празника по някакъв начин, даже ако не се лъжа Рали беше пуснала тема "как отбелязваме деня на народните будители", ами да ви кажа.. не знам някой да е отбелязал този ден, но виж, да обяснява колко са прости другите - всички можем.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lyomi » 03 Ное 2016, 13:30

На Деня на будителите няма костюми и не може да се отбележи по никакъв начин освен чрез словото. А и то ни едно слово, нямам думи. Отвсякъде те залива словопомия.
Lyomi

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Ное 2016, 13:37

Lyomi написа:На Деня на будителите няма костюми и не може да се отбележи по никакъв начин освен чрез словото. А и то ни едно слово, нямам думи. Отвсякъде те залива словопомия.

мисля, че има нячин да се отбележи! Дори да се занесат цветя на някой паметник, да се прочете нещо подходящо на децата, да им се разкаже нещо. Яд ме е, че 99% от хората се снимат пред някойк паметник, за да съберат лайкове, после ходят в някое кафене, да си починат, ако са изкярили почивен ден. В следващия момент пък хокат колко е лош Хелоуин как било един вид.. стъпкване на българското, а нашето българско е в идеята на тва да бичим айляка.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот balsam » 03 Ное 2016, 22:38

Нямаме нужда от такива празници , които са ни чужди и нищо незначещи . Всеки празник си има значение, което е близко до народа, който го празнува. Ако хората го припознават за свой и искат да го отбелязват, да го отбелязват.
balsam

Мнениеот ivan4 » 24 Дек 2016, 14:05

В България има много русофили. Повечето от тях грешно свързват празника със американците пък русофилите не обичат американците. Празника не е американски. Така почват различни сайтове и фб страници да постват неща против Хелоуин. Русофилите се кефят и правят трафик на тези статии. След 20 години на никого няма да му прави впечатление в България че празника не е български.
ivan4

Мнениеот Jully » 04 Яну 2017, 11:59

ivan4 написа:В България има много русофили. Повечето от тях грешно свързват празника със американците пък русофилите не обичат американците. Празника не е американски. Така почват различни сайтове и фб страници да постват неща против Хелоуин. Русофилите се кефят и правят трафик на тези статии. След 20 години на никого няма да му прави впечатление в България че празника не е български.

най-странното е, че и те самите не знаят защо са русофили... ненормална история. Аз нямам против някой да празнува, това, което му харесва, стига да не кара останалите да го праят, а не съм останал с убеждението, че някой го прави и кара другите на сила да харесват празника.
Аватар
Jully

Проблем с костюм за Хелоуин

Мнениеот gotfen » 11 Май 2017, 18:34

Моят любим празник е Хелоуин. Тази година искам да се маскирам на Денерис Таргариен. Има още много време, но подготовката трябва да почне по отрано за да не е в последния момент. Аз съм и голям фен. Пуснах си дълга коса. Намерих си рокля, като на Денерис. Още не съм я поръчал. Нямам женски гърди понеже съм момче но много ми се иска да изглежда, че имам, защото ще е грозно ако роклята не е издута в областа на гърдите. Въпросът ми е към момичетата. Какво да правя, като нямам гърди? Искам поне малко да личи че имам и да не изглежда, че нямам, защото ще е грозно.
gotfen

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси