Правили ли сте сладоледена торта у дома?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Правили ли сте сладоледена торта у дома?

Мнениеот Локумът » 07 Апр 2015, 17:11

Много яко изглеждат тея сладоледени торти, с повече плодове няма как да не станат супер ;)
Аватар
Локумът

Мнениеот Lili_pili » 04 Яну 2017, 13:05

Не би трябвало да е трудно да се направи, решава се дали ще има блат и какъв,слага се ако ще е от бисквити, или плодове, изсипва се сместта за сладоледа и хайде, хапваме и пийваме щастливи. :roll:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Guppy » 04 Яну 2017, 14:41

Аз понякога вземам готово шоколад от магазина, оставям го малко да се отпусне. През това време нарязвам плодове, слагам кокосови стърготини, овкусявам самия сладолед с ванилия, стърготини, слагам някой друг бадем. Изсипвам върху плодовете и оставям отново да замръзне.
Аватар
Guppy

Мнениеот lussy » 05 Яну 2017, 13:11

Има една лесна рецепта, която правя. За блат ползвам натрошени бисквити, ползвайте чаени, каквито харесвате. Три жълтъка и 1 ч.ч. захар, после към тях се прибавя 250 гр маскарпоне, после 300 мл течна сметана. Белтъците се разбиват с щипка сол и се прибавят към първата смес. Изсипвам сместа върху бисквитите и замразявам в камерата за 4 часа. След това украсявам с плодове, защото не обичам замразени :grin: .
lussy

Мнениеот Pipilota » 05 Яну 2017, 13:17

lussy написа:Има една лесна рецепта, която правя. За блат ползвам натрошени бисквити, ползвайте чаени, каквито харесвате. Три жълтъка и 1 ч.ч. захар, после към тях се прибавя 250 гр маскарпоне, после 300 мл течна сметана. Белтъците се разбиват с щипка сол и се прибавят към първата смес. Изсипвам сместа върху бисквитите и замразявам в камерата за 4 часа. След това украсявам с плодове, защото не обичам замразени :grin: .

Сурови яйца? Такова нещо у нас го пускам само в кутия, ако обещае само да скочи на печката. Има сладоледи, в които няма сурови яйца, далеч по-предпочитани. :mrgreen: Ама на вас щом си ви харесва... яжте го, звучи си вкусно, като цяло. Идеята за плодовете след като се изкара тортата ми хареса, много идейно!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот silver933 » 05 Яну 2017, 13:30

Не ели най-лесното нещо на света тва да се направи сладоледена торта.. :) Слагаш всичко, което те кефи и оформяш. По-сложно е да се направи вкусен сладолед домашен.
Аватар
silver933

Мнениеот Грохот » 06 Яну 2017, 14:38

Нямам спомен да съм ял домашен сладолед, сигурно по-трудно може да се догоди. Много рядко и ям сладоледена торта, доста измислено ми се вижда като десерт. Или сладолед, или торта, какво е това :mrgreen: .
Грохот

Мнениеот Kaya » 06 Яну 2017, 15:03

Грохот написа:Нямам спомен да съм ял домашен сладолед, сигурно по-трудно може да се догоди. Много рядко и ям сладоледена торта, доста измислено ми се вижда като десерт. Или сладолед, или торта, какво е това :mrgreen: .

Не е труден, но е адски, адски вкусен! Нещо, което си заслужава да бъде опитано, а и ако няма яйца, според мен е много подходящ за всяко време на годината, без излишни притеснения.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 10 Яну 2017, 11:51

Да си направиш сладоледа е врътнята, другото не е голямо приготвяне :smile: . Само 2 течни сметани, 1 кондензирано мляко и кой каквото желае - плодове, шоколад, есенции. Разбива се и се замразява и ето ти сладоледа.
MaLkA_sLaDoRaNa

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети