Правили ли сте сладоледена торта у дома?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Правили ли сте сладоледена торта у дома?

Мнениеот MerryPop » 13 Авг 2014, 14:14

Имам голям мерак да направя сладоледена торта у дома, без всички карамели и шоколади, които блъскат в нея.
За целта, обаче трябва да приготвя и сладоледа вкъщи, децата страшно го обичат, но от химията в него те заболява главата само като зърнеш етикета :(

Всъщност първо ми трябва рецепта за домашен сладолед, мисля, а след това и за начина, по който да пристъпя към приготвянето на сладоледената торта, като заместя шоколада и карамела с плодове и ядки!
Мислих си за нещо такова
IMG_4364.JPG
IMG_4364.JPG (34.57 KiB) Прегледано 999 пъти
ще се радвам ако някой има желанието и идеята да ми сподели как приготвя сладоледена торта у дома ще съм безкрайно благодарна :!: и усещам как целогодишно камерата на хладилникът ще е претъпкана със това нещо! :lol:
MerryPop

Re: Правили ли сте сладоледена торта у дома?

Мнениеот franky » 13 Авг 2014, 14:31

аз правя възможно най-обикновен ягодов сладолед, всъщност можеш да му сложиш какъвто плод искаш. Слагам в блендера плода и захар, разбивам ги. След това разбивам жълтъци и смесвам със захар, слагам на водна баня, докато стане гъста сместа и побелее. Свалям ги и бъркам докато се поохлади. Отделно разбивам сметаната, смесвам с плодовете и жълтъците ;) готовоо... слагаш да се охлади през нощта ;)
franky

Мнениеот Ваня Стойчева » 20 Яну 2015, 15:44

Никога не съм се опитвала да я направя, тази година мислех да си взема уред за правене на сладолед но така и не реших.. :(
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lollipop » 20 Яну 2015, 22:58

Не съм пробвала, а домашен сладолед не съм яла никога, това лято мислех да направя, н о така и не се реших, обещавамси за другото :)))
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 20 Яну 2015, 23:42

Жемна ми прави страхотна домашна сладоледена торта с домашен сладолед дамм... с много ванилия, страхотен, трябва да ѝ взема рецептата, или пък е крайно време да ѝ споделя моя таен форум. :geek: :mrgreen:
И така, не знам рецептите, но слага и различни плодове вътре, винаги обаче пресни и цели, не си падаме по нарязани и размазани плодове, а понякога прави и блат от бисквити :)
Аватар
silver933

Мнениеот Andrey » 04 Мар 2015, 13:56

Винаги съм искал да пробвам да ям сладоледена домашна торта, а ако може с домашен сладолед още по-добре! :roll: Обаче не знам как трябва да се съхрани после, торта във фризер?! :roll:
Аватар
Andrey

Мнениеот Lollipop » 05 Мар 2015, 12:26

silver933 написа:Жемна ми прави страхотна домашна сладоледена торта с домашен сладолед дамм... с много ванилия, страхотен, трябва да ѝ взема рецептата, или пък е крайно време да ѝ споделя моя таен форум. :geek: :mrgreen:
И така, не знам рецептите, но слага и различни плодове вътре, винаги обаче пресни и цели, не си падаме по нарязани и размазани плодове, а понякога прави и блат от бисквити :)

Юхууу, страшно вкусно звучи! :) Е накарай я да намине и да сподели тайната за сладоледа и за тортата де, кой не обича вкусна сладоледена торта?!
Аватар
Lollipop

Мнениеот Lili_pili » 05 Мар 2015, 12:49

Много ми харесват сладоледените торти, особено с мнооого карамел :))
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Kaya » 10 Мар 2015, 11:43

Lili_pili написа:Много ми харесват сладоледените торти, особено с мнооого карамел :))

Как пък с карамел? Тези покритите отгоре ли? :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Леля Живка » 07 Апр 2015, 14:32

Аз си правя сладоледена торта по собствено умотворение, купувам си бисквити, нареждам ги и отгоре слагам сладолед - готов. Оставям леко да се разтопи, колкото да се овлажнят бисквитите и после замразявам, слагам плодове става хубаво :)
Леля Живка

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети