Могат ли да бъдат избегнати разкъсванията по време на раждане или това не зависи от нас?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Могат ли да бъдат избегнати разкъсванията по време на раждане или това не зависи от нас?

Мнениеот mihaella » 14 Сеп 2015, 13:56

qwerryyy написа:Няма значение сякаш и упражнения да се правят, детето си знае работата, както и природата. :) Няма страшно, досега не съм чула някоя приятелка да се е оплакала от големи разкъсвания по време на раждането.

Да, но въпреки това на мен ми звучи ужасяващо, не знаех, че е почти като закон това, вярно усещането да имаш дете е прекрасно, но въпреки това е някак страшен целия този процес. :)
mihaella

Re: Могат ли да бъдат избегнати разкъсванията по време на раждане или това не зависи от нас?

Мнениеот Rali_hr » 14 Сеп 2015, 14:50

mihaella написа:
qwerryyy написа:Няма значение сякаш и упражнения да се правят, детето си знае работата, както и природата. :) Няма страшно, досега не съм чула някоя приятелка да се е оплакала от големи разкъсвания по време на раждането.

Да, но въпреки това на мен ми звучи ужасяващо, не знаех, че е почти като закон това, вярно усещането да имаш дете е прекрасно, но въпреки това е някак страшен целия този процес. :)

Да , случват се и то често, но случаите за притеснения, при които разкъсванията са огромни са по-скоро изключение, обикновено разкъсванията не са повече от 3-4 см, и то в зависимост от позата на бебето. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот kalinka-kuku » 14 Сеп 2015, 15:45

Като жена, която не е раждала мога да кажа за себе си, че и аз доста се притеснявам от това време, особено сега с информацията от Интернет страховете ми са адски много, но какво да се прави :(
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот donni » 14 Сеп 2015, 17:06

marsu написа:Като жена, която не е раждала мога да кажа за себе си, че и аз доста се притеснявам от това време, особено сега с информацията от Интернет страховете ми са адски много, но какво да се прави :(

Ами аз за това масло за перинеум доста късно разбрах, за съжаление, но пак не съм убедена какво може да съдържа, та да не се стига до разккъсвания :roll:
donni

Мнениеот S_Milenska » 01 Окт 2015, 10:00

Не се притеснявайте толкова, затова раждането е естествено, аи с помощта на лекарите няма нищо страшно в раждането! :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Harmony » 30 Дек 2016, 16:50

Не мисля, че може да се избегне. Зависи от големината на бебето, каква е мускулатурата ти и дали кожата ти е по-еластична или не.
Аватар
Harmony

Мнениеот Gold » 11 Яну 2017, 12:59

Раждането във вода е начин да няма или да се сведе до минимум риска от разкъсването. Говорили сме го и в друга тема, ето направо статия с подробности https://web.facebook.com/SvetiLazarHosp ... =3&theater . Топлата вода в басейнчето като цяло намалява и болката и напрягането на майката. Не са нужни обезболяващи, кожата и родовите пътища стават по-еластични. При водното нещата протичат по-спокойно и за това по-рядко има и разкъсвания.
Gold

Мнениеот веселказасмяна » 11 Яну 2017, 13:22

Има логика, предполагам, че има наблюдения и доказателства в подкрепа на това.
веселказасмяна

Предишна

Назад към Домашен лекар