Как се правят лесни украси за торти и сладкиши?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как се правят лесни украси за торти и сладкиши?

Мнениеот Rali_hr » 25 Мар 2015, 14:45

Моята най-добра приятелка скоро има рожден ден :D и ми се иска да ѝ направя хубав подарък и отделно да ѝ направя някакви кексчета, или торта. :) Не се притеснявам да направя самото кексче/торта, но се притеснявам от украсата. :( Представям си нещо такова: :roll:

P2130197.JPG
P2130197.JPG (37.97 KiB) Прегледано 2514 пъти

Не изглежда трудна украса, но все пак не е и много лесна сякаш. :roll: Иска ми се да взаимствам и други идеи за лесни украси за торти и сладкиши, които няма да ползвам само в този случаи, а и за в бъдеще. Тези пеперуди с шоколад от снимката ми се виждат много лесни, а бяха ми казвали, че могат да се правят и цветя от дъвчащи бонбони! :shock: Само че всичко лесно на думи, а описание.... :roll: Надявам се да ми дадете иде за лесни украси, със сигурност има начини, пък и знаете как се правят лесни украси за торти и сладкиши! :D
Аватар
Rali_hr

Re: Как се правят лесни украси за торти и сладкиши?

Мнениеот Ваня Стойчева » 25 Мар 2015, 14:51

Много красиво изглеждат тези пеперуди! :)) Мисля, че се правят много лесно, като разтопиш шоколад и нарисуваш каквото ти харесва, оставяш да се втвърди и толкова ;))
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот kalinka-kuku » 25 Мар 2015, 16:12

Никога не съм можела да правя такива украси, винаги съм ползвала принципа - шоколад и натрошени орехи :)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Мар 2015, 17:08

Пратих такива шоколадови пеперуди за тортата на моя приятелка и на сина ѝ. Станаха много красиви, първо ги правиш в/у фолио или найлон, като рисуваш това, което искаш, отдолу можеш д аси сложиш нарисуваните крилца на лист и да слагаш шоколада отгоре. Прибираш в хладилника да стане, после ги слагаш където си решила и можеш да залешиш по средата с нов шоколад ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 25 Мар 2015, 17:52

rabotnata pchela написа:Пратих такива шоколадови пеперуди за тортата на моя приятелка и на сина ѝ. Станаха много красиви, първо ги правиш в/у фолио или найлон, като рисуваш това, което искаш, отдолу можеш д аси сложиш нарисуваните крилца на лист и да слагаш шоколада отгоре. Прибираш в хладилника да стане, после ги слагаш където си решила и можеш да залешиш по средата с нов шоколад ;)

На мен хич не ми се вижда лесно, предпочитам да си го купя готово от магазина, с толкова вързани ръце съм.. :oops:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Slavena » 25 Мар 2015, 17:57

Кому е нужда тази лигавщина да правите такива подаръци на приятелката си? Подарете и някоя хубава блузка вместо такива неща ;))
Slavena

Мнениеот Yunona » 25 Мар 2015, 23:06

Slavena написа:Кому е нужда тази лигавщина да правите такива подаръци на приятелката си? Подарете и някоя хубава блузка вместо такива неща ;))

Славена, лигавщина? Сериозно ли?? Блузка всеки може да купи... но "такива неща", както ги наричате, са израз на по-специално отношение, трогват дълбоко и се помнят дълго. Блузката е отбиване на номера, а тортата казва: "ти значиш много за мен, опитвам се да ти го покажа" :)
Аз не съм голяма майсторка на торти, правя ги страхотни на вкус и не силно впечатляващи на външен вид. Но всеки пък се посрещат с голяма радост, която е моето огромно удовлетворение.
Ето една идея за безкрайно семпла, страшно лесна за изпълнение и отлично приета торта :)
Прикачени файлове
Торта-Валентинка.JPG
Торта-Валентинка.JPG (50.67 KiB) Прегледано 2307 пъти
Yunona

Мнениеот Slavena » 26 Мар 2015, 10:30

Не че не е красива, но за мен е излишно хабене на енергия, при положение, че в магазина има всичко, аз не бих се занимавала, пък и не мога. :)
Slavena

Мнениеот qwerryyy » 14 Апр 2015, 14:58

Винаги са ми харесвали такива украсени сладкиши, не знам как ги правят, но са много красиви. :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот fawla » 15 Апр 2015, 11:27

Много харесвам такива торти, но никога не съм можела да ги направя, по-скоро мога да ги гледам ;)
Аватар
fawla

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети