Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот kalinka-kuku » 17 Яну 2017, 12:18

Ужас! Но все си мисля, че точно със сифилис, може да се заразиш и не само по полов път, нали?
Аватар
kalinka-kuku

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Jully » 17 Яну 2017, 13:41

marsu написа:Ужас! Но все си мисля, че точно със сифилис, може да се заразиш и не само по полов път, нали?

От обученията от училище се сещам, че може и дори, когато се пие от една и съща чаша примерно, но не съм напълно сигурна. Затова е важно да внимаваме с кого си разменяме лъжиците.
Аватар
Jully

Мнениеот tinkerbell » 17 Яну 2017, 14:40

Какви други симптоми има сифилиса, не са ли основно обриви?
Лошото на тези болести е че човек мисли, че са останали в миналото и са по-голяма рядкост. Не очакваш чак да плъзват.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Rali_hr » 17 Яну 2017, 15:10

tinkerbell написа:Какви други симптоми има сифилиса, не са ли основно обриви?
Лошото на тези болести е че човек мисли, че са останали в миналото и са по-голяма рядкост. Не очакваш чак да плъзват.

мисля, че първите симптоми са появяването на малки ранички по тялото, както и повишена температура, като всяка една инфекция.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 17 Яну 2017, 16:47

Не прилича ли повече на грип, а след това да се появяват такива ранички? Н е съм и аз много наясно и дано да не се запознаваме със сифилиса.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Pacienti » 18 Яну 2017, 16:23

Предимно по полов път се предавал, в много редки случаи чрез използване на общи прибори и съдове за хранене.
Да не ни идва до главата!
Ето статия на Каляшева, както винаги подробна.
http://www.drkaliasheva.com/services/sifilis
Ако бременна жена е болна, може да зарази плода чрез плацентарното кръвообращение.
Pacienti

Мнениеот Guppy » 18 Яну 2017, 17:01

Ужас! Много роскова и коварна болест, ама това е, човек трябва да внимава, в наши дни толкоова се говори и толкова информация има за половопредаваните болести, че е немарливост да не се пазиш!
Аватар
Guppy

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Pacienti » 18 Яну 2017, 17:02

Бих разбрала лекар да ти се кара защото не изпълняваш предписаното лечение, но да ти се кара защото си болен и съответно търсиш помощ, това не мога да го разбера.
Защо ходите при такива лекари?
Pacienti

Мнениеот pavleta » 19 Яну 2017, 09:21

Те се карат, когато отиваш късно на лекар или прекалено късно. То тогава си е и за каране.
pavleta

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Яну 2017, 10:51

Pacienti написа:Бих разбрала лекар да ти се кара защото не изпълняваш предписаното лечение, но да ти се кара защото си болен и съответно търсиш помощ, това не мога да го разбера.
Защо ходите при такива лекари?

Когато ти препоръчат някой или си започнал лечение при него, ходиш, какво да правиш :) не мисля, че това е удачен въпрос, не винаги познаваш специалиста, при който отиваш. Ако се преместиш в друг град, вече не харесваш работата на своя и т.н... :) отиваш при някой, незнаен и рискуваш.
Аватар
Ваня Стойчева

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология