Вечери у дома - без телевизор - опитайте и споделете :)

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Вечери у дома - без телевизор - опитайте и споделете :)

Мнениеот Evangelina » 18 Фев 2014, 11:32

Имаме малко бебе и много често със съпруга ми коментираме, че много често я хващаме да зяпа рекламите. В такива моменти не ни обръща никакво внимание, колкото и да и викаме. Често си пускам телевизия, като пасивен фон. Много странно, дори не го гледам, но екранът свети.

Снощи опитахме нещо различно, за което бяхме чели в едно американско списание - вечер без телевизор и без интернет. Аз спрях телевизора, мъжът ми изключи телефоните си и не влизаше в интернет. И знаете ли, хареса ми. Това са часовете между 18-20.30, когато къпем бебето.

Тиха вечер, разговори, игра с детето, приятна вечеря, без да те зомбират послания и крясъци от екрана.
И самото дете го прие много добре, защото му обърнахме много повече внимание.
Мисля, че това ще стане традиция при нас.
Опитайте и вие, споделете. Тишината е страхотна, можете да и се насладите по всякакъв начин.
Evangelina

Re: Вечери у дома - без телевизор - опитайте и споделете :)

Мнениеот djudjanka » 18 Фев 2014, 11:54

Не сме гледали телевизия от 1 мес. и ни е много добре! Обръщаме си много повече внимание, говорим си и не се натоварваме с ежедневните новини за катастрофи, политика и т.н. От интернет не сме се отказали, но и не прекаляваме, гледаме някой разпускащ сериал или слушаме музика. Пробвайте, много по-спокоен ще е живота ви без да се напрягате излишно, а и личните несполуки са достатъчни, защо да слушаме и за други?!
Аватар
djudjanka

Мнениеот nadiii » 11 Мар 2014, 15:29

Браво на вас! Аз новини гледам, но мога да се похваля, че не гледам никакви реалити формати и никога не са ми били особено интересни, може би първите предавания, като нещо ново. Но когато сме на гости и се пусне нещо такова за "фон" едвам издържам... :?
Аватар
nadiii

Мнениеот lussy » 11 Мар 2014, 15:48

nadiii написа:Браво на вас! Аз новини гледам, но мога да се похваля, че не гледам никакви реалити формати и никога не са ми били особено интересни, може би първите предавания, като нещо ново. Но когато сме на гости и се пусне нещо такова за "фон" едвам издържам... :?

Това с гостите и телевизора е отвратително, ние и без това махнахме нашия, но не давам да се пуска, затова пък се изреждаме да си "показваме" нови песни и се кефим адски много, а и децата са много доволни чуват нови неща, които ги вълнуват!
lussy

Мнениеот djudjanka » 12 Май 2014, 12:55

Аз дотолкова съм свикнала без телевизия, че като отидем на гости много се дразня от рекламите и ми е странно, че хората си ги оставят без да ги спрат или намалят и даже ги гледат. :o
Аватар
djudjanka

Мнениеот Snejna » 28 Ное 2014, 16:56

У нас рядко се гледа телевизия, само ако дават нещо, което много ми харесва и ми е хванало окото още по рекламите, иначе не. :mrgreen:
Аватар
Snejna

Мнениеот Burborino » 01 Дек 2014, 16:09

Ние нямахме телевизор повече от две години. Сега имаме, но ни го подариха и главно гледаме дискавъри, нешънъл и анимал планет. Ненавиждам новините... направо ми е писнало все за лоши неща да слушам и ги пропускам. Като цяло често заменям гледането на телвизия с четене на книга.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот moni.sparrow » 01 Дек 2014, 16:33

Неприятно е да имаш дете и телевизор на едно място, идва възраст, в която не можеш да го отлепиш от Бейби ТВ и всички гледат това, защото бебока ще му паднат очите, ако се смени канала. С първото дете бяхме така, изучихме се и махнахме телевизора навреме, сега малката гледа телевизия само в баба си, когато й се даде :!: но е около 100 пъти по-приятно, от това просто да го нямаш!
moni.sparrow

Мнениеот Elica » 01 Дек 2014, 16:43

Е не може изобщо без телевизия, но мисля, че особено с деца трябва да има сериозни ограничения :!:
Аватар
Elica

Мнениеот Mon_ton » 04 Мар 2015, 17:51

Мисля да пробвам някоя вечер, макар че ми е много трудно, това е страшен навик просто, прибираш се и пускаш телевизора.
Аватар
Mon_ton

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси