Ако имате възможност да НЕ внасяте осигуровки, бихте ли го правили?

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Re: Ако имате възможност да НЕ внасяте осигуровки, бихте ли го правили?

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Яну 2017, 11:30

Бих внасяла повече, ако имам възможност, нямаше да съм добра да отделям резервни пари ,в се щях да ги харча. Сега неми стигат парите, но ако имам възможност бих внасяла по-високи осигуровки.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Elica » 22 Яну 2017, 12:53

Не бих се съгласила да не внасям, аз вярвам, че един ден ще се промени системата с осигуровкит еи нещат аще се подобрят. А и все пак вярвам, че това ще стане след като млади хора влезнат във властта и се махнат старите комунисти. :) До следващите 40 години, докато се пенсионирам, вярвам, че всички комунисти ще са отишли при своя любим Бай Тошо!
Аватар
Elica

Мнениеот donni » 23 Яну 2017, 10:39

Мисля, че хората не си дават сметка какво би станало, ако всеки не си внася осигуровките. Щом системата е такава и икономическият свят е такъв на този етап, значи това трябва да бъде.
donni

Мнениеот viking » 08 Фев 2017, 16:29

Ако някой не иска да си внася осигуровките, трябва да е готов да понесе резултата от това и да е ок с това нещо.
viking

Мнениеот Тъжна Луна » 28 Фев 2018, 14:49

Ама естествено,че не бих ги внасяла. Сега е такова положението, че кой когото прецака. Държавата гледа да прецака народа, съответно наръдът намерили начин да "й го върне", го прави :) Ако не го направи, дават репортажи за него по телевизията и му викат "Добрия пример", после иди кажи,че изключението всъщност не потвърждава.. правилото.
Аватар
Тъжна Луна

Re: Работодателят ми не ми заплаща осигуровките, какво мога да направя?

Мнениеот frezia-o » 28 Фев 2018, 16:30

Настоявайте работодателят да си изпълни ангажиментите. След като вие изпълнявате вашите, то и той трябва да направи същото. И наистина информирайте Инспекцията по труда, а ако тръгнат да ви уволняват, съдете. Може и медиите да потърсите. Като се вдигне шум, може да има промяна.
frezia-o

Мнениеот Yunona » 02 Мар 2018, 13:36

Тъжна Луна написа:Ама естествено,че не бих ги внасяла. Сега е такова положението, че кой когото прецака. Държавата гледа да прецака народа, съответно наръдът намерили начин да "й го върне", го прави :) Ако не го направи, дават репортажи за него по телевизията и му викат "Добрия пример", после иди кажи,че изключението всъщност не потвърждава.. правилото.

Само нека имаме предвид, че ако не си внасяме осигуровките не прецакваме "държавата", а другите хора...
Yunona

Мнениеот Viktor.Ivanov » 02 Мар 2018, 13:55

Бих внасял повече от нужното, стига да виждам дяволски добър аргумент в полза на това. За момента - и един да дам и 100 лева, едно и също е.
Понякога ми викат Докторе, защото не ми знаят първото име.
Viktor.Ivanov

Мнениеот sad » 02 Мар 2018, 13:57

За малко е добре да не мисли за "прецакването", а за рентабилността!

Ако мога вместо към държавата да прехвърля парите си към застрахователно дружество покриващо здтравните ми разходи това би било много по-добре за мен. Мисля че парите , които даваме за "здравни вноски" могат да ни направят нелоша здравна застраховка за нас и семейството.
Аз работа за да изкарам тези пари, не виждам защо да не мога да ги управлявам!?
Аватар
sad

Мнениеот Буба Мара » 02 Мар 2018, 14:10

sad написа:За малко е добре да не мисли за "прецакването", а за рентабилността!

Ако мога вместо към държавата да прехвърля парите си към застрахователно дружество покриващо здтравните ми разходи това би било много по-добре за мен. Мисля че парите , които даваме за "здравни вноски" могат да ни направят нелоша здравна застраховка за нас и семейството.
Аз работа за да изкарам тези пари, не виждам защо да не мога да ги управлявам!?

Защото явно ги управлява някой по-отговорен от теб. Който от време навреме минава и изпразва касичката :grouphug:
Аватар
Буба Мара

ПредишнаСледваща

Назад към Социални дейности