Болезненият месечен цикъл повод за платен отпуск?

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот Monika_Spasova » 04 Фев 2017, 08:54

Не, след като се чувстваш добре и си била добре толкова години, не си мисли, че нещо не е наред. По-скоро, трябва да се чувстваме добре по време на месечния цикъл, надали природата го е измислила да сме като парцали за 3 дена от месеца и да не можем да свършим нищо. Това, към което трябва да се стремим е добро здраве и добро усещане за него, ти го имаш, не си търси поводи да го разваляш :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот kauda » 04 Фев 2017, 09:04

Силви, какво се чудиш, аз същоп се чувствам страхотно, има само един момент, в който малко ми се вие свят, ако е много горещо, но се чувствам добре нищо не ме боли, нямам и ПМС и дори не съм сигурна точно в кой ден ще ми дойде. Радвай се, че се чувстваш така добре, защото наистина много жени имат страшно тежък цикъл и всъщност точно нашето състояние е нормалното и правилното, другото е сбъркано.
Аватар
kauda

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Фев 2017, 10:15

Веднъж се чувствах подута, веднъж тоя месец ми беше лошо, за първи път имах силен първи ден и за първи път ми беше зле, никога не ми се е случвало, моето лечение ме съсипа, беше ми много омърлушено и лошо, но в рамките на няколко часа ми мина, необичайно за мен. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 05 Фев 2017, 10:45

Ако трябва да има правила, то тези, които се чувстваме като парцал, трябва да сме топ на най-добрия и правилен месечен цикъл, според твоята позната. :mrgreen: Аз се чувствам като на смъртно легло, вие ми се свят, повдига ми се, коремът ми е на топка, нервно ми е, просто кошмар. Радвай се, че се чувстваш добре.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот M.Tasheva » 06 Фев 2017, 11:59

Това, че един се чувства по един начин, не означава, че и за другите важи същото. Строго индивидуално си е, в тялото на всеки текат различни процеси, на един му действа едно, на друг - друго. Има лекарства, храни, напитки, които могат да облекчат малко симптомите, но и тук си е строго индивидуално.
M.Tasheva

Re: Месечният цикъл повод за платен отпуск?

Мнениеот Lollipop » 09 Фев 2017, 11:56

С едни приятелки си говорихме, че не отпуска трябва, а да има една спа стая, в която всяка жена при нужда да отива да си почива, докато се почувства по-добре и после да се връща на работа. :lol:
Аватар
Lollipop

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Фев 2017, 13:05

Lollipop написа:С едни приятелки си говорихме, че не отпуска трябва, а да има една спа стая, в която всяка жена при нужда да отива да си почива, докато се почувства по-добре и после да се връща на работа. :lol:

Тази идея ми се струва повече от страхотна, стане ти зле, отидеш починеш си, полежиш в някоя Дзен обстановка и се върнеш на работното място заредена с енергия и кеф. :) :cheerleadersmileygirl:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот irka » 10 Фев 2017, 11:34

Като идея добро, но на практика не знам дали може да стане :smile: , работодателите доста ще се чудят колко часове да ти смятат, че са работени.
irka

Мнениеот Lili_pili » 10 Фев 2017, 13:30

irka написа:Като идея добро, но на практика не знам дали може да стане :smile: , работодателите доста ще се чудят колко часове да ти смятат, че са работени.

То остава и да можеше да стане, като цяло в тая тема няма нещо, което може да стане, всички си чешем езиците. :lol:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Pipilota » 10 Фев 2017, 15:41

Има жени, на които им е тежко и имат нужда от малко презареждане, но истината е, че това не е проблем на работодателя, него тая работа не трябва да го вълнува и то е така.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски