Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Кои са опасните диети за здравето?

Мнениеот Mon_ton » 08 Фев 2017, 16:46

pravilno написа:Не съм много съгласна. Дори и да не вечеряш, цял ден като си пред бюрото и не мърдаш никъде и ядеш чипсове и подобни, едва ли ще си със стройна фигура. Дори и да не ядеш чипс и солети, а хляб и манджички, пак има опасност да си имаш и коремче, и заформено дупе :lol: .

МНого привърженици на различни идеи за отслабване твърдят, че няма значение от къде идвата калориите, ако се яде нормално през деня, в смисъсл не се яде постоянно, обядва се, яде се закуска, следобяд. Идеята за липсата на вечеря е спомената и в много доказали се диети като метод на отслабване с трайни резултати.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот pitanka » 09 Фев 2017, 10:19

Ако се пропуска вечерята, не мисля, че това може да се определи като спазване на диета. Не е и чак толкова опасно за здравето да пропуснеш вечерята, по-опасно е да пропуснеш и другите основни яденета или да запълваш с непълноценна храна.
pitanka

Мнениеот Pipilota » 09 Фев 2017, 11:22

Народът го е казал "закуската изяж сам, обяда раздели с приятеля си, вечерята дай на врага си", надали е случайно. а ние сме на тоя принцип:
ssss.jpg
ssss.jpg (25.88 KiB) Прегледано 326 пъти
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 09 Фев 2017, 11:46

Между другото, моя позната с диетата на Ваня червенкова направо си съсипа здравето, сега 3-ти месец се мъчид а се възстанови. Много проблеми с бъбреците имаше, накрая получи и криза.
Аватар
Lollipop

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Фев 2017, 13:02

pravilno написа:Не съм много съгласна. Дори и да не вечеряш, цял ден като си пред бюрото и не мърдаш никъде и ядеш чипсове и подобни, едва ли ще си със стройна фигура. Дори и да не ядеш чипс и солети, а хляб и манджички, пак има опасност да си имаш и коремче, и заформено дупе :lol: .

Виж, не може да се храниш по цял ден идиотски и да искаш да отслабнеш, това е преекспониране на думите. Разбира се, че който иска да отслабне няма цял ден да яде вафли,кроасани, 3 парчета пица и 2 банички за закуска и после да чака да отслабва...
Аватар
rabotnata pchela

Re: Цялостно прочистване или такова на отделните системи е по-добре да се прави?

Мнениеот exotic » 02 Мар 2017, 14:21

Не мога да разбера как се прочиства отделна система от организма. Като пиеш чайове или ядеш плодове, не си ли оказва влияние на цялото тяло?
exotic

Мнениеот Pipilota » 03 Мар 2017, 10:05

Аз смятам, че всички тук сме достатъчно интелигентни, за да разберем какво се има предвид и без да се изопачават думите.
Скоро бях на лекар - диетолог, който потвърди, че храненето задължително трябва да се състои в чести и малки хапвания - чести по 4 пъти на ден, но не да се изядатг 4 баници или 4 супи.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 09 Мар 2017, 16:22

Много хора изключват напълно въглехидратите от менюто си, а това хич не е полезно, защото мозъка се храни с въглехидрати. Или пък спират да ядата месо, а то помага за изграждането на мускулите и за запазването им.
Аватар
Snejna

Мнениеот Rali_hr » 10 Мар 2017, 10:38

Толкова диети съм спазвала и съм се убадила, че такива, които препоръчват за деня да се ядат 120 грама месо например и 1 яйце са ненормални. Или както тази с кленовия сироп, цял ден ще живееш на кленов сироп, това е откачено. Може би би свършило работа на някоя жена,която по цял ден лежи у тях и спи и иска да отслабне, та да не яде друго, но за активен човек това е престъпление направо с тялото му.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот fawla » 10 Мар 2017, 13:21

Rali_hr написа:Толкова диети съм спазвала и съм се убадила, че такива, които препоръчват за деня да се ядат 120 грама месо например и 1 яйце са ненормални. Или както тази с кленовия сироп, цял ден ще живееш на кленов сироп, това е откачено. Може би би свършило работа на някоя жена,която по цял ден лежи у тях и спи и иска да отслабне, та да не яде друго, но за активен човек това е престъпление направо с тялото му.

Всички казват, че диетата за да е успешно има за цел да успее да накара тялото да изгаря мазнини, дас и засили метаболизма и най-важното е, че диетата трябва да бъде за цял живот. Да бъде начин на живот, а не определено време ядене по едно пакетче солети на ден, това не е полезно за тялото, когато му се ограничават останалите хранителни групи.
Аватар
fawla

ПредишнаСледваща

Назад към Диети