Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Leonora » 06 Фев 2017, 13:30

Да не говорим, че пък когато забременяването се превърне в цел, прекарана или недобре третирана венерическа болест, може да се окаже пречка това да се случи или пък да доведе до проблеми през бременността.
Аватар
Leonora

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Gold » 08 Фев 2017, 11:58

В статията на Каляшева за сифилиса пише, че е възможно и по кръвен път да се предава, макар и рядко да се случва, в сравнение с половия. При кръводаряване и кръвопреливане вярвам, че нещата се контролират. Ама трябва да се има по една на ум при правене на татуировки и поставяне на инжекции. Да следиш да се ползват винаги стерилни инструменти и еднократни игли.
Gold

Мнениеот kauda » 12 Фев 2017, 08:43

Gold написа:В статията на Каляшева за сифилиса пише, че е възможно и по кръвен път да се предава, макар и рядко да се случва, в сравнение с половия. При кръводаряване и кръвопреливане вярвам, че нещата се контролират. Ама трябва да се има по една на ум при правене на татуировки и поставяне на инжекции. Да следиш да се ползват винаги стерилни инструменти и еднократни игли.

дано да се контролират, чух, че някакъв човек се е сдобил с непроверена кръв по такъв метод, но това е друг вариант.
за сифилиса, помня още от училище, че дет' се вика може да се предаде и ако се пие от една обща чаша, това вярно ли е?
Аватар
kauda

Мнениеот Malina » 12 Фев 2017, 09:44

Кауда, не мисля, че това е вярно, но е хубаво да сме с таква нагласа към болестта, за да се пазим още повече.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Грохот » 13 Фев 2017, 12:31

Само да не се получи като с онзи въпрос дали може да се забременее през дрехите :smile: . Все пак трябва да сме информирани за всичко и да знаем как можем да се заразим и предпазим. Неоснователните страхове не правят услуга на никого. И на мен ми прави впечатление, че се сбутват пред аптеките кой да влезе да купи презерватив или противозачатъчно.
Грохот

Мнениеот Neven498 » 13 Фев 2017, 16:28

kauda написа:
Gold написа:В статията на Каляшева за сифилиса пише, че е възможно и по кръвен път да се предава, макар и рядко да се случва, в сравнение с половия. При кръводаряване и кръвопреливане вярвам, че нещата се контролират. Ама трябва да се има по една на ум при правене на татуировки и поставяне на инжекции. Да следиш да се ползват винаги стерилни инструменти и еднократни игли.

дано да се контролират, чух, че някакъв човек се е сдобил с непроверена кръв по такъв метод, но това е друг вариант.
за сифилиса, помня още от училище, че дет' се вика може да се предаде и ако се пие от една обща чаша, това вярно ли е?

Не мисля, че може от чаша. Предава се по полов и по кръвен път.
За непроверена кръв мисля, че трябва да е нещо много извънредно. Все пак контрол има и за това рядко очакваме да има риск от там.
Аватар
Neven498

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот kalinka-kuku » 14 Фев 2017, 11:19

Neven498 написа:За хламидията мъже и жени я усеща различно. Жените могат и не усетят симптоми, ама на мъжете им се получава възпаление по уретрата. Но може да засяга не само в половите органи, ами и очите, ставите, черния дроб...

Ужас! А за толкова безобидно смятаме правенето на секс без презерватив....
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Neven498 » 14 Фев 2017, 13:06

Няма нищо безобидно. Хламидията е коварна защото е нещо средно между бактерия и вирус и за да я установят трябва да с правят и кръвни тестове, не само микробилогия.
Аватар
Neven498

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Фев 2017, 12:27

тадъъъ :) да се отчета, засега всъщност нямам нищо за казване, след последния преглед - преди месец, когато ми взеха цитонамазката, стана ясно, че съм втора група, с препоръка да се направи ново изследване, след като мине лечението. Ходих на ендокринолог, който ми пусна и хормони - полови, на надбъбречната жлеза (заради килограмите ми), и така. :) като цяло вървя напред към оздразвяване. Днес ми дойде и трябва да се обадя на лекарката за да каже кога ще ходя да гори раничката(много ме е шубе)..., това е като цяло. хубавата новина е, че закъснението на цикъла вече го няма и ми идва напълно на време (точно на 30 ден, както преди). Стискайте палци. :mrgreen: Иначе туко що разбрах, че докторката ми заминава за чужбина и 2 седмици и може да се лекувам април. :banghead: :banghead: :banghead:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Monika_Spasova » 23 Фев 2017, 14:54

Освен да отидеш на друг лекар.. :roll: който да обгори раничката ти?
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология