Задължително ли ползвате столче в колата?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Задължително ли ползвате столче в колата?

Мнениеот bisertaskov » 06 Юни 2011, 23:33

Напоследък често виждам малки деца сложени на предната седалка и такива, които стърчат отзад в колата и изобщо не използват столче, а са изправени.
Направо си мисля, че само аз си слагам децата в столчета и ги закопчавам, дори и за кратко разстояние.
Моя приятелка каза, че нейното дете - само на две години, не иска да стои дори на задната седалка, а пътува отпред,препасана с колана. Направо ми стана лошо, като ми го каза...
Явно обаче това е честа практика. :car:
Кажете вие ползвате ли столчета за кола, какви столчета използвате и какво мислите за родителите, които не използват столчета в колите си? :?:

✳️▶️Столчета за хранене, кола, шезлонги и аксесоари ◀️

Трябва да купувам столче за кола на бебо препоръчайте ми модел ако може и снимка да качите, горе долу и цената да е прилична :D
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Re: Столче за кола

Мнениеот southern_sun » 09 Юни 2011, 10:53

Ох много ми е сладко да видя кола с бебешко столче отзад. Подкрепям идеята за въвеждането на тези столчета в колите тъй като сама мама никога не може да шофира с бебе без това столче.
southern_sun

Мнениеот perla197811 » 11 Юни 2011, 17:45

я ми обяснете, между столче за кола и кош за кола има ли разлика, че не разбрах? :mrgreen:
Аватар
perla197811

Мнениеот southern_sun » 14 Юни 2011, 13:55

perla197811 написа:я ми обяснете, между столче за кола и кош за кола има ли разлика, че не разбрах? :mrgreen:

Е коша не е ли за малко бебе?
southern_sun

Мнениеот bisertaskov » 25 Юни 2011, 17:30

ИзображениеСтолче за кола 0 до 13 кгИзображение а това е над 13 кг.
Аз искам съвет за сигурен стол за над 13 кг.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Re: Столче за кола - препоръчайте ми

Мнениеот Sophia.G » 01 Авг 2014, 13:56

Много зависи от колата, защото едни коли се закрепят кошчетата с колани, а на другите - с едни джаджи на седалките, много сигурни и здрави, по-стабилно е от закрепянето с коланите.
Изберете си столче, което е удобно на бебето и пасва на размерите на колата ви. Не пестете от това, важно е.
Във всеки магазин ще ви препоръчат нещо подходящо.
Да не забравяте за ориентацията на столчето - бебето трябва да бъде легнало обратно на посоката на движение до около първата му година. Важно е.
И карайте внимателно, за бога.
Sophia.G

Мнениеот Pipilota » 26 Ное 2014, 11:40

Жената пита за столче, ние ѝ говорим за кошче, както и да е :) Важното е да има добри колани и да е стабилно, важното е и да караме внимателно, даже това е най-важната част. :) :!:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 28 Ное 2014, 10:57

Столчето е добре да бъде поне до 36кг,. за да не се налага да го сменяте често и това е останалото е да е качествено- не пестете пари от него, дори да е втора употреба да е на качествена марка, нашето е Romer King, нови вървят по 400+лв., а нашето го намерихме супер изгодно, само тапицерията му беше захабена и я сменихме, сега е като ново, не е мръднало!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Elica » 28 Ное 2014, 16:02

А до колко години стоят децата в столчето? :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Kaya » 28 Май 2015, 09:24

Elica написа:А до колко години стоят децата в столчето? :roll:

По прицнип трябва до около 12г. и тогава вече се гледа ръстът на децата. След 5-тата година могат да бъдат само на повдигаща седалка, която да им помогне да ги обхване правилно колана на самата кола.

✳️▶️Каква бебешка количка използвате? ◀️
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети