Задължително ли ползвате столче в колата?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Столче за кола - препоръчайте ми

Мнениеот Elica » 30 Май 2015, 21:51

На мен ми е странно, че тези столчета за бебета са много хлътнали и няма ли да му натоварва кръста?
Аватар
Elica

Re: Столче за кола - препоръчайте ми

Мнениеот rabotnata pchela » 01 Юни 2015, 10:53

Elica написа:На мен ми е странно, че тези столчета за бебета са много хлътнали и няма ли да му натоварва кръста?

Безопасни са, но и аз да ти кажа, като беше моя много малък му слагах отдолу едно одеало да го държи. :)
Аватар
rabotnata pchela

Re: Задължително ли ползвате столче в колата?

Мнениеот Kaya » 06 Мар 2017, 14:51

За мен е абсолютно задължително, но виждам, че не се прави! Да не ви казвам, че съм виждала жена да шофира в натовареното движение в 17ч. с дете в скута си....
колкото и да реве едно дете, когато става въпрос неговата безопасност то всяка от нас трябва да може да изтърпи рева, а и ако никога не е допускана такава грешка, че детето да се учи на други места, то няма да мрънка. Все ще си има някой период, в който няма да се кефи, но ще го преодолее.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 06 Мар 2017, 15:40

Идиотия е да сне се използва столче за кола, но всякакви тъпаци има, ясно. Моя тъст беше подхванал малкия до близкия магазин да го кара с колата - на мястото на шофьора, а жена ми мълчала. Като го видях малкия не се качваше в колата му половин година, а жена ми отнесе голяма кавга.
Аватар
silver933

Мнениеот S_Milenska » 06 Мар 2017, 15:54

Преди 15 години, когато родих столчета за кола почти не се срещаха, а и никой не ползваше, на дълъг път седеше в мен, не сме имали проблеми, ако детето е кротко, за какво му е това столче, ако има сложен колан?
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 06 Мар 2017, 16:36

Ползвахме за дъщеря ми, въпреки че не бяха така популярни, ползваме сега и за сина ми. С дъщеря ми не съм ползвала повдигащата седалка, сега имаме такава сина ми. Взехме възможно най-голямата, направи мивпечатление, че повечето са много тесни, а се очаква до 12г. или до 150см. да стоят на нея. :roll: Седалката е на Лорелли взех най-широката.
Преди бяхме със столче Britax Römer, изключителен стол, само че го купихме втора ръка, беше леко изтъркана подплатата, после вече се скъса. Ако мога да го претапецирам ще изкара още няколко деца.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 06 Мар 2017, 16:48

И ние не сме ползвали, когато дъщеря ми беше малка, нямахме кога, купих си когато стана на около 5-6 години и само с колана, но глупостта децата да се возят на предната седалка и такива неща не я приемам! А в скута на шофьора изобщо няма да коментирам...
Аватар
Snejna

На кое място в колата слагате детското столче?

Мнениеот Guppy » 27 Апр 2017, 13:40

С мъжът ми постоянно спорим кое е най-безопасното място в колата, за мен няма значение, а той все твърди, че трябва да са на задната дясна седалка, а другото столче по средата. Добре, ама столчето по средата се хваща само през кръста, няма стабилността на страничното столче, но за него така било най-добре, а за мен е важно и единия и другия да са хванати стабилно, без значение кой от ляво, кой от дясно.
Когато бяхме с едно дете, пак го имаше този спор, направо ме е побъркал. Сега дава акъл и на другите хора къде трябва да си возят детето.
Вие къде си слагате детето в колата?! :cussingblack:
Аватар
Guppy

Re: На кое място в колата слагате детското столче?

Мнениеот klarissa » 27 Апр 2017, 16:04

На задната дясна седалка, разбира се, според много тестове, това е най-безопасното място в колата, мъжът ти е напълно прав. Никой не мисли за карастрофи и не се настройва така, но при шофиране, естествената маневра е да се завие в дясно, което прави това място най-безопасно.
klarissa

Re: На кое място в колата слагате детското столче?

Мнениеот skyfly » 27 Апр 2017, 16:05

Потърси повече информация, най-безопасните места са задна дясна седалка, има някои твърдения, че и зад шофьора е безопасно при челен удар! Изобщо по-добре да не се случва, но ако не дай си Боже стане, нека децата са максимално защитени. Съгласна съм с това, че не желаеш детето да се вози по средата, колан само през кръста е недостатъчно да държи столчето и самото дете, то има нужда от по-голяма опора.
Аватар
skyfly

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети