Хората тип "мамино детенце" и как се живее с тях?

Re: Хората тип "мамино детенце" и как се живее с тях?

Мнениеот Rali_hr » 16 Дек 2015, 11:24

Ама имате право, че ние жените си създаваме глезльовци и после се оплакваме! Искаме хем да ги лигавим, хем да са ни дечицата, хем пък и да са сериозни мъже после, няма как да стане.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот kalinka-kuku » 08 Мар 2017, 15:51

С такъв мъж е ужасно трудно да се живее, а камо ли да се гради семейство! ПРедставяте ли си какво е цял живот да имаш още едно дете, което да е и голямо?? Винаги ще е недоволен от работата си, винаги ще е недоволен от жена си, тя никога няма да бъде мама,която го обгрижва във всичко... направо ... бррр! Дано да няма такива изчадия вече. :lol:
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Pipilota » 04 Сеп 2018, 11:08

То с това нещо как се живее? Ненавиждам мамини детенца, дори не харесвам жени мамини детенца, които за всяко нещо и през ден си льопват децата на родителите и после мрънкат срещу свекървите, че не били дейни в отглеждането.
Мамини детенца има винаги и то не само мъже!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот ivan.stoqnov » 04 Сеп 2018, 12:00

Аз не съм имал досег до такива хора, но като мъж мога да кажа че не одобрявам жени които все се влачат с майките си. То сигурно тя с мъжа си не прекарва толкова време, колкото с майка си... И като ѝ е толкова мъчно що не си е стояла при нея. Може би такива жени са "мамини детенца" и очакват всички техни проблеми да ги разреши маминка.
ivan.stoqnov

Мнениеот Mon_ton » 04 Сеп 2018, 16:10

Аз и жени и мъже такива не одобрявам, без значение от пола, подобно държание за мен е неприемливо. Подобни хора не умеят да носят отговорност, да вземат решения, потиснати са и често не знаят как да постъпят. Залитат в нездравословни пороци и доста вредят на себе си и на семейството си, а липсата им на отговорност и чувство за дълг, вина, успех и подобни направо ми бъркат в здравето. Тези хора често са най-великите, най-добрите, най-умните, а всичките им постижения на думи, са лъжа и без покритие.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Буба Мара » 04 Сеп 2018, 16:52

Devora написа:Навярно всеки познава човек , който отговаря на образа създаден от Любен Каравелов в повестта му "Маминото детенце"...Най-често това определение го свързваме със силния пол..Много мъже са мамини детенца.Но и има и жени..
Как се живее с такъв човек? Моето мнение е : трудно...
Мисля,че двама човека като се съберат да живеят заедно е нормално да се приспособят един към друг и да не живеят само със стари принципи или защото "мама така каза"..
Вярно е,че майката е най-важна част от нашия живот,но идва момент,в който всеки поема своя път..и продължава сам напред.. :!:

Не се живее с такъв човек. ако ти се разбират нерви може да пробваш да го очовечиш. Но няма такива филми. Край на историята.
Аватар
Буба Мара

Мнениеот Lollipop » 05 Сеп 2018, 09:33

Много лоша услуга на детето е то да бъде превърнато в "мамино детенце" без значение от пола. Тотална липса на отговорност е това, което е наистина, ама наистина жалко за детето, което в един момент ще се превърне във възрастен самотник, най-вероятно.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Staykova » 17 Окт 2018, 10:46

Не се живее, то е ясно. Освен, ако човек не е решил да си троши нервите и времето, за да превъзпита маминото чедо. Не е невъзможно, но е доста изтощително. Слава Богу част от тая порода подлежат на дресировка, поддават и стават хора.
Staykova

Мнениеот qwerryyy » 17 Окт 2018, 11:08

A, дресират се те, все си остават мамини детенца и все не са достатъчномъже на място. Познавам много такива, уж променени и пак не може да се разчита на тях, често се огъват.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Фифи » 17 Окт 2018, 17:04

qwerryyy написа:A, дресират се те, все си остават мамини детенца и все не са достатъчномъже на място. Познавам много такива, уж променени и пак не може да се разчита на тях, често се огъват.

Както ми беше казала една позната преди време: Мъж, прасе и дете - както си ги научиш. С упоритост всичко става.
Фифи

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски