southernsun написа:Според мен идеята на този форум е да се научим да се справяме сами с такива ситуации, защото не винаги ще има лекар до нас!!!
bubulina написа:Ами ако попадането на чуждо тяло стане при възрастен човек с повечко килограми да речем и неможем да го обгърнем с ръце или не сме достатъчно силни за да го стиснем, как трябва да се процедира?
teddy написа:Малката веднъж се беше задавила със солета - веднага я обърнах по коремче и започнах да я тупам по гръбчето Много се изплаших и реагирах инстинктивно, но такава паника ме обзе, че... Важно е човек да запази самообладание в такъв момент, а аз направо изпаднах в ужас, като видях как детенцето ми се мъчи да си поеме въздух
Много съм се наплашила от такива задавяния, защото в нашата група, в яслата, има едно момченце, чийто братче е починало от задавяне. Приятелка ми е разказвала как дете на нейни познати се задавило със синя слива и не успели да го спасят Децата наистина са непредсказуеми, но ние като родители трябва да сме подготвени как да реагираме във всяка една ситуация, а много често не сме
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта