Tonny13 написа:Здравейте, синът ми е на 11 месеца. От 3 дни е с температура, която се покачва до 39.5. Даваме температуруропонижаващи, спада и след няколко часа пак се вдига. Бяхме при личния педиатър, няма никакви други симптоми. Изписа ни витамини и хомеопатични лекарства. Пуснах и ПКК и CRP. Последното е доста завишени 44.55 при норма 5. Моля дайте ми съвет, защото вече няколко дни съм ужасно притеснена. Педиарърът каза, че засега няма да изписва антибиотик. Детето е видимо отпаднало и отказва да се храни.
Здравейте, Tonny13!
Надяваме се детето да е вече в по-добро състояние!
Високата телесна температура помага на тялото да се бори с инфекциите, като стимулира имунната система - естествената защита на тялото. Задейства клетъчни механизми, чрез които имунната система предприема подходящи действия срещу вредния вирус или бактерия.
С-реактивният протеин (CRP) е маркер за възпаление в организма и може да бъде повишен както при активен възпалителен процес, така и при инфекция.
Следвайте препоръките на лекуващия лекар. Ако има промяна (влошаване) в състоянието му, уведомете своевременно педиатъра.
Пожелаваме бързо оздравяване на детето!
С уважение,
Медицински отдел на Фрамар