Разчитате ли на народните рецепти за сваляне на температура – кои от тях сте ползвали?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Разчитате ли на народните рецепти за сваляне на температура – кои от тях сте ползвали?

Мнениеот Pipilota » 26 Апр 2017, 12:00

Вършат работа тези рецепти, но не и за много високи температури, по-скоро за нещо преходно. Сега уикенда бяха се поразкашляли моите деца и имаха малко температура, свалих я само с оцет и вода, но не я и вдигнаха и над 38 градуса.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Сваляне на температура с народна медицина – какво сте пробвали?

Мнениеот maia the bee » 02 Ное 2018, 11:56

Подкрепям за чай от малинови листа! Сваля я плавно, но е ефикасно и безвредно. В Русия и бившите съветски републики малината е много почитан плод, не само заради вкуса си, а и заради многото полезни свойства.
Пробвала съм и с белтък - мажат се петите с разбит белтък. Обаче на нас вкъщи това не ни помага. Други са доволни.
maia the bee

Re: Сваляне на температура с народна медицина – какво сте пробвали?

Мнениеот IvanovA_Stef » 02 Ное 2018, 15:43

Само да кажа че не на всеки помагат природните средства за сваляне на температура. В наш'та къща само Панадол, Нурофен и тем подобни дават резултат. За жалост. Пробвала съм какво ли не, ама вдигне ли температура, няма отърване.
IvanovA_Stef

Re: Висока температура

Мнениеот Viki Borisova » 29 Мар 2019, 09:22

Високата температура винаги ме стряска. Когато детето ми я поддържа повече от ден, се притеснявам много. Разчитам най-много на Нурофен и в краен случай Аналгин на капки.
Viki Borisova

Re: Висока температура

Мнениеот pharmacy2 » 20 Фев 2021, 19:35

Искам да Ви попитам на какво може да се дължи болка отзад около тила и врата , болката идва от врата и се движи към главата нагоре към тила , вече 3 дена особено , когато лягам плез ноща - ужасно боли , понякого имам и лека болка и към слепоочието и около веждите, първият ден имах и темпелатура.
pharmacy2

Температура при бебе

Мнениеот Tonny13 » 01 Сеп 2022, 06:21

Здравейте, синът ми е на 11 месеца. От 3 дни е с температура, която се покачва до 39.5. Даваме температуруропонижаващи, спада и след няколко часа пак се вдига. Бяхме при личния педиатър, няма никакви други симптоми. Изписа ни витамини и хомеопатични лекарства. Пуснах и ПКК и CRP. Последното е доста завишени 44.55 при норма 5. Моля дайте ми съвет, защото вече няколко дни съм ужасно притеснена. Педиарърът каза, че засега няма да изписва антибиотик. Детето е видимо отпаднало и отказва да се храни.
Tonny13

Re: Температура при бебе

Мнениеот FramarLekari » 05 Сеп 2022, 13:35

Tonny13 написа:Здравейте, синът ми е на 11 месеца. От 3 дни е с температура, която се покачва до 39.5. Даваме температуруропонижаващи, спада и след няколко часа пак се вдига. Бяхме при личния педиатър, няма никакви други симптоми. Изписа ни витамини и хомеопатични лекарства. Пуснах и ПКК и CRP. Последното е доста завишени 44.55 при норма 5. Моля дайте ми съвет, защото вече няколко дни съм ужасно притеснена. Педиарърът каза, че засега няма да изписва антибиотик. Детето е видимо отпаднало и отказва да се храни.

Здравейте, Tonny13!

Надяваме се детето да е вече в по-добро състояние!

Високата телесна температура помага на тялото да се бори с инфекциите, като стимулира имунната система - естествената защита на тялото. Задейства клетъчни механизми, чрез които имунната система предприема подходящи действия срещу вредния вирус или бактерия.

С-реактивният протеин (CRP) е маркер за възпаление в организма и може да бъде повишен както при активен възпалителен процес, така и при инфекция.

Следвайте препоръките на лекуващия лекар. Ако има промяна (влошаване) в състоянието му, уведомете своевременно педиатъра.

Пожелаваме бързо оздравяване на детето!

С уважение,
Медицински отдел на Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Предишна

Назад към Домашен лекар