Разчитате ли на народните рецепти за сваляне на температура – кои от тях сте ползвали?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Разчитате ли на народните рецепти за сваляне на температура – кои от тях сте ползвали?

Мнениеот Andrey » 20 Фев 2015, 18:12

хапчето най-сигурно, мен ме е страх доста от температурата, баща ми прави гърчове дори, по-добре температурата да се свали на бързо, отколкото с бабини деветини и разни методи.
Аватар
Andrey

Re: Разчитате ли на народните рецепти за сваляне на температура – кои от тях сте ползвали?

Мнениеот Pipilota » 22 Фев 2015, 10:46

Andrey написа:хапчето най-сигурно, мен ме е страх доста от температурата, баща ми прави гърчове дори, по-добре температурата да се свали на бързо, отколкото с бабини деветини и разни методи.

И аз съм на този принцип, хич не чакам. Изобщо не ме интересува колко по-добре било, когато температурата се сваляла бавно, видя ли 39 градуса и действам по най-бързия начин, до тогава мога и да си играя с парцалчета. :lol:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот qwerryyy » 24 Фев 2015, 22:42

В повечето случаи предпочитам да се доверя на медикаментите, но винаги слагам на главата на болния или на себе си оцет с вода и ракия на дланите :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Lollipop » 25 Фев 2015, 10:53

Май само съм ползвала оцет и вода в купа с мнооого лед, но определено най-сигурния начин е с медикамент. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 25 Фев 2015, 11:56

когато някой у дома има висока температура от време на време го разхлаждам с вода, гледам да стои с по-малко дрехи и завивки и слагам студени кърпи по челото и ръцете.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 25 Фев 2015, 12:12

Не съм особен почитател на тези методи, не съм видял досега един да каже, че е успял да си свали температурата с такива методи само.
Аватар
silver933

Re: Как действате при висока температура?

Мнениеот FramarLekari » 30 Мар 2015, 13:24

Здравейте, georgi_78!

Подробна информация може да прочетете тук: Първа помощ при висока температура.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Висока температура

Мнениеот kostadinova » 20 Юли 2015, 16:18

Здравейте - имам питане да внучката ми тя е на 6г , но може би от слънцето е слънчасала и има висока температура 39 какво да и дам
kostadinova

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Юли 2015, 16:55

kostadinova написа:Здравейте - имам питане да внучката ми тя е на 6г , но може би от слънцето е слънчасала и има висока температура 39 какво да и дам

Нурофен, Панадол, Ефералган - за деца разбира се, всичко е подходящо, и все пак питайте майката ѝ дали няма някакви алергии към някое лекарство! Може температурата да не е само от слънцето, има вирус в момента, както и грип. Не пренебрегвайте симптомите!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот FramarLekari » 20 Юли 2015, 17:16

kostadinova написа:Здравейте - имам питане да внучката ми тя е на 6г , но може би от слънцето е слънчасала и има висока температура 39 какво да и дам

Здравейте, kostadinova!

Възможно е внучката Ви да е с повишена температура поради излагане продължително време на слънце и топлина, но е възможно и причината да е друга. Наблюдавайте за други симптоми и при необходимост се свържете с педиатъра на детето.

Повече информация за вредното въздействие на топлината, свързаната симптоматика и помощ за пострадалия може да прочетете тук:
ТОПЛИНЕН И СЛЪНЧЕВ УДАР МКБ T67.0
ИЗТОЩЕНИЕ ОТ ТОПЛИНА, НЕУТОЧНЕНО МКБ T67.5
ПРЕХОДНА ТОПЛИННА УМОРА МКБ T67.6
ВРЕДНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ОТ ТОПЛИНА И СВЕТЛИНА МКБ T67

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар