Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот vanessa_ » 12 Апр 2017, 14:37

И за мен си има някои дестинации, които са си за СПА преживяване, Велинград и Павел баня се славят като местата за най-добра почивка.
vanessa_

Мнениеот m0n4eto » 12 Апр 2017, 16:02

ох така ми се е доходило на СПА. Имам нужда от релакс за тялото и душата :mrgreen:
Аватар
m0n4eto

Мнениеот annamaria » 25 Апр 2017, 12:03

m0n4eto написа:ох така ми се е доходило на СПА. Имам нужда от релакс за тялото и душата :mrgreen:

Имаш ли нещо конкретно предвид? Имаш ли конкретно място, на което да ходиш?
annamaria

Мнениеот Pipilota » 26 Апр 2017, 11:20

Този уикенд прекарах в павел баня! момичета, размазах се, то не беше киснене по минерални басейни, то не бяха масажи.. простоо препоръчвам ви го, ей така и не само след работа, но да се хванете за един уикенд и да релаксирате както тялото си, така и ума си!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Tinki » 26 Апр 2017, 14:15

Pipilota написа:Този уикенд прекарах в павел баня! момичета, размазах се, то не беше киснене по минерални басейни, то не бяха масажи.. простоо препоръчвам ви го, ей така и не само след работа, но да се хванете за един уикенд и да релаксирате както тялото си, така и ума си!

Някой конкретен хотел да препоръчаш? Какви са горе-долу цените? Предварително трябва ли да резервирам или може на място да се намери нещо?
Tinki

Мнениеот Lollipop » 02 Юни 2017, 11:09

Онзи ден бяхме с колежките на спа, направихме си релаксиращ уикенд, въпреки че аз от какво да с еуморя, нали съм майчинство, хаха. Мога да ви препоръчам Calista на Старозагорските минерални бани. Това ни е най-близко и на бързо отскочихме. :bouncymulticolor:
Аватар
Lollipop

Мнениеот kalina_216 » 25 Юли 2017, 14:11

Какво точно правите вечер като отидете на спа след работа? Масажите броят ли се? Аз ходя два пъти в седмицата на масаж, не че имам нужда толкова, но ми харесва. Сега искамда включа и сауна,моя приятелка много се хвали със сауната. :)
Аватар
kalina_216

Мнениеот kikimoraa » 29 Авг 2017, 14:33

kalina_216 написа:Какво точно правите вечер като отидете на спа след работа? Масажите броят ли се? Аз ходя два пъти в седмицата на масаж, не че имам нужда толкова, но ми харесва. Сега искамда включа и сауна,моя приятелка много се хвали със сауната. :)

Масажи, някоя разкрасителна процедура, някой друг час киснене вбасейна, малко сауна.. всичко това отпуска. с хубаво питие и добра компания си е направо почивка.
kikimoraa

Re: Сауна - основни правила за ползване

Мнениеот Mon_ton » 28 Юни 2018, 09:44

Nightmare написа:За да няма фалове, охлаждането е важно, когато се ходи на сауна. Преди нея душ, стои се пет минути или десет и излижаш да се охладиш в басейн или по друг начин.

Не е ли опасно да се направи такава голяма температурна разлика? От саунта да влезеш в басейн?
Аватар
Mon_ton

Re: Сауна - основни правила за ползване

Мнениеот бони » 22 Авг 2018, 10:32

Mon_ton написа:
Nightmare написа:За да няма фалове, охлаждането е важно, когато се ходи на сауна. Преди нея душ, стои се пет минути или десет и излижаш да се охладиш в басейн или по друг начин.

Не е ли опасно да се направи такава голяма температурна разлика? От саунта да влезеш в басейн?

Това е смисъла смяната на температурите : окрепва имунитета, тунизира мускулите и помага за реголиране на собствената ти термореголация.
Има обаче едно голямо НО : ако имаш проблеми със сърцето и проблеми с кръвоносните съдове никакви сауни, също ако си новак не се препоръчва дълго седене и рязко преохлаждане първите няколко пъти .
Иначе сауната е страхотна за хора със здрави сърца след тренировка или след плуване, или просто за релакс в зимните дни.
бони

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми