Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Идеи за пролетна детоксикация за пречистване и отслабване?

Мнениеот Magdalena_Nai » 12 Апр 2017, 21:54

Да споделя и моя практика-пия вода с джинджифил. Сутрн на гладно чаша гореща вода с тънко нарязани парченца, през деня в студената вода. Страхотен детоксикиращ ефект, плюс че добавя и имунна защита от всякакви настинки. Ако добавите и лимон във водата също е плюс.
И да не забравяте да пиете много вода-не каквито да е течности, а чиста вода, тя подпомага прочистването на организма и спомага за по-добра форма и фигура. :)
Magdalena_Nai

Мнениеот krasi_more » 13 Апр 2017, 10:14

Аз пия сок от джинджифил, изтискам си смалко ябълка и става много люто, две глътки цялата течност. :) През деня пия вода, не мога да пия вода, която има вкус на нещо. Сега обаче с бременността съмн спряла да пия джинджифил, знам, че не се препоръчва забременни,.
krasi_more

Re: Кои са опасните диети за здравето?

Мнениеот m0n4eto » 13 Апр 2017, 11:30

опасните за здравето диети са драстичните..няма никакъв смисъл от едно драстично сваляне на кг , защото организмът свиква с малкото храна и после като хапнеш две хапки повече веднага качваш килограми. Плюс това при едно ударно отслабване ако кожата увисне, после няма оправяне - освен с операция. по-добре е нещата да стават по-плавно. Всички искаме бързо да влезнем във форма, ама трябва да гледаме как това ще се отрази на здравето ни в бъдеще. По-добре бавно отслабване със здравословен режим паралелно с разни процедури за стягане и отслабване на тялото + спорт. Така се прави хубаво тяло, стегнато и красиво, а не просто слабо.
Аватар
m0n4eto

Мнениеот chiZzY_biZzY » 13 Апр 2017, 12:08

Истината е, че жените бързат да отслабнат с крайни диети, с глад, с припадъци дори, докато мъжете - ограничават хляба да речем, намалят вечерята и бързо се вижда резултат при тях, а жените гладуват, свалят малко, припаднат, теглят една..... на диетата и продължат да се хранят "обичайно" и върнат килограмите, после тази и онази диета на действат и заради стреса на организма, дори качат и малко отгоре.
И за мен както казва m0n4eto всякакви такива диети са опасни за здравето, трябва просто малки крачки към големия успех. Трябва да свикнем с мисълта, че както не сме недебелели с 10 кг за седмица, така и не можем да ги свалим за този период.
chiZzY_biZzY

Мнениеот m0n4eto » 18 Апр 2017, 18:08

точно да..изглежда мъжете понякога са по-разумни от нас жените. :grin: Ние сами си създаваме по-големи проблеми . а и като видим някой видимо и бързо много отслабнал според мен не трябва бързаме толкова да му се възхищаваме на визията. една моя позната беше свалила ударно килограми миналото лято и като я срещаме с майка ми така и се изкефихме и я похвалихме. след известно време я засичам на басейн.. и да не ви казвам каква грозна гледка от увисвания..тъй че дето викат като гладуваш изглеждаш добре като си облечен, а като спазваш режим и спорт - без дрехи. Ама увиснеш ли веднъж - както и друг път сме коментирали във форума, трябва хирургът да се намеси, друго спасение няма..
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Rali_hr » 04 Май 2017, 10:31

m0n4eto написа:точно да..изглежда мъжете понякога са по-разумни от нас жените. :grin: Ние сами си създаваме по-големи проблеми . а и като видим някой видимо и бързо много отслабнал според мен не трябва бързаме толкова да му се възхищаваме на визията. една моя позната беше свалила ударно килограми миналото лято и като я срещаме с майка ми така и се изкефихме и я похвалихме. след известно време я засичам на басейн.. и да не ви казвам каква грозна гледка от увисвания..тъй че дето викат като гладуваш изглеждаш добре като си облечен, а като спазваш режим и спорт - без дрехи. Ама увиснеш ли веднъж - както и друг път сме коментирали във форума, трябва хирургът да се намеси, друго спасение няма..

Мъжете са много разумни. Моят мъж реши да отслабва, ,спря единствено хляба, дори продължи да си хапва закуски на работа някой път, друг път си вземаше чисто пилешко месо и 1 домат (малко храна според мен), но той така изкарваше. Свали около 6-7 кг адски бързо, почти без да го усетим, дори и бира си пийваше! :shock: отделно и започна да ходи пеша до работа, вместо с колата и ей ти резултат. Азсъм вечно на салата и на мляко от пиле и файда няма :banghead:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 05 Май 2017, 11:23

Мъжете рядко са на диета и са по-сериозни и има нещо, което при тях почти липсва. А именно, че жените приемаме храната емоционално, за нас има емоционално хранене. Ето днес съм изнервена и притеснена за нещо, което не зависи от мен. Вече съм изяла 1 пакет солети и 1 кубети и мога да продължа да ям без спирка, само от притеснения. :!:
С мъжете не е така, те приемат храната като ядене и приключват.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот fawla » 05 Май 2017, 14:09

Когато се иазключват голяма група храни това е опасно, има някои, които карат само на протеини, както са диетити на дюкЯн :) при неговата диета, дори не се препоръчва яденето на зеленчуци, това унищожава организма.
Аватар
fawla

Мнениеот skyfly » 05 Май 2017, 14:14

Аз също съм водила битки с килограмите, след като родих второто си детет. След първото така и не отслабнах, но сллед второто реших че имам предостатъчно време да вляза във форма. Пробвах какво ли не - известни диети и прочие. След това се запалих по градинарството и истинската храна, започнах да готвя разделно и спрях да купувам пакетирани стоки, само с това успях да вляза във форма, в която не съм била никога.
Аватар
skyfly

Мнениеот pepimili » 19 Май 2017, 15:30

През този сезон наблягам най-много на приема на плодове и зеленчуци, мисля че това е най-естествения начин за детоксикация на организма. Наблягам най-вече на зелените салати и приема на спанак под всякакви форми. За съжаление понякога салатите ми писват и гледам да разнообразявам рецептите, които си приготвям. Наскоро попаднах на рецепта за страхотно спаначено смути https://www.nestlechoco.bg/recepti/zeleno-smuti-
Вие се смеете, защото съм различен, а аз се смея, защото всички сте еднакви.
https://www.keranova.org/
Аватар
pepimili

ПредишнаСледваща

Назад към Диети