Зъбни импланти - популярни въпроси и отговори от стоматолог

Тук може да зададете своите въпроси по дентална медицина и да получите мнение на теми, свързани с кариес, пулпит и лечение на зъби, коронки, мостове, зъбни импланти, фасети и други стоматологични проблеми.

Re: Зъбни импланти - онлайн консултация със стоматолог

Мнениеот Aniela » 17 Апр 2018, 10:30

Здравейте,
Аз съм на 65 г. с остеопения и начален стадий на Хашимото. Може ли да ми се постави успешно имплант на кътник?
Благодаря предварително за отговора!
Aniela

Вадене на мъдреци

Мнениеот petq5ia » 24 Юли 2018, 23:38

Здравейте! На 29 години съм и от седмица съм с метални брекети дейман. Ортодонтът който ми ги постави иска да махнем долните 2 вече излезли мъдреца, но аз все още се колебая. Имам 3ти умъртвен зъб, който е пломбиран и го попитах дали може да ми махне него вместо здрав мъдрец, но той отказа. Според мен ми каза че не може, само за да ми вземе парите за махането на мъдреците и после за изграждането на нов зъб. Според Вас може ли да се махне вече мъртвия зъб вместо здрав мъдрец?
Благодаря предварително.
petq5ia

Мнениеот politomova » 15 Яну 2019, 23:09

Здравейте аз съм на 20 години и почни нямам здрави зъби бях при един заболекар които само ми пробиваше зъбите и така се развалиха всичките почти само корени имам страх мее но вече не издържам не мога да де храня не мога да се усмихна бих искала да знам дали може да се оправи
politomova

Мнениеот daniela.serkedjieva » 30 Мар 2019, 21:14

Мога ли и аз да попитам нещо относно имплантите!Понеже ми липсват 6 и 7 долни зъби,може ли да бъде направен само един имплант или трябва да са два!Аз съм от Пазарджик! Благодаря за отговора!
daniela.serkedjieva

Зъбни протези или зъбни импланти?

Мнениеот Мики Маус » 18 Фев 2020, 11:24

Здравейте! Мога ли да помоля за мнения и лични впечатления по този въпрос: Кое е по-доброто решение – зъбни протези или импланти за възрастен човек? Става въпрос за майка ми. От доста време има проблеми със зъбите. Вече са й извадили повечето от горната челюст, а и долу липсват 4 зъба. До сега не искаше да си поставя изкуствени, но вече я убедих, че трябва да го направи. Четох, че липсата на зъб разрушава костта и като й казах, това май я убеди. Естествено зъболекарят отдавна я съветва да го направи, но тя отказва, понеже не вярва на лекари. Сега търсим най-добрия вариант за нея.
Кое е по-добре – да сложи импланти на липсващите зъби или да се направи протеза? Как се понасят протезите и имплантите? Има ли и някакъв друг вариант при положение, че някои от зъбите са здрави? Стоматологът ни препоръчва импланти, но бих искал да чуя и други мнения по въпроса.
Аватар
Мики Маус

Re: Зъбни протези или зъбни импланти?

Мнениеот Паулу Коелюв » 18 Фев 2020, 18:23

Зъбните импланти определено са за предпочитане, но са доста скъпи. Наскоро четох, че се предлага протезиране с два щифта, което е много по-евтин вариант.
Аватар
Паулу Коелюв

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 19 Фев 2020, 11:16

Когато има няколко здрави зъба и извадени между тях, не правят ли мост? Поне така съм чувал... Иначе имплантите казват, че са най-надеждни, но въпросът е можеш ли да си го позволиш?
Аватар
Лош Холестерол 007

Мнениеот Мики Маус » 20 Фев 2020, 10:29

Бих искал да проуча възможностите по-обстойно. Може ли да ми препоръчате дентална клиника в Пловдив?
Аватар
Мики Маус

Мнениеот Пламена И. » 24 Фев 2020, 10:44

Мики Маус написа:Бих искал да проуча възможностите по-обстойно. Може ли да ми препоръчате дентална клиника в Пловдив?

Чувала съм добри неща за Дентален център "Вимплант" в Пловдив. Мои познати са били там и са много доволни. Може да проверите как стоят нещата с протезите и имплантите при тях.
Пламена И.

Мнениеот bbeleva » 03 Ное 2020, 12:57

Здравейте,
Импланти ще ви препоръча всеки стоматолог в България, поради по-високата им цена, но невинаги защото са по-доброто решение.
Имахме същата ситуация вкъщи и в крайна сметка сложихме протези, но изработени от мек материал който не дразни. В София ни ги поставиха, майка ми в момента казва, че се чувства много добре. Имайте предвид, че имплантите изискват МНОГО ДОБРА хигиена. поставям линкче с инфо за меките протези понеже може да ви е полезно https://igdental.bg/protezi-ot-meka-plastmasa.html
bbeleva

ПредишнаСледваща

Назад към Стоматология